Macedonia de Nord digitalizează cu pași mari administrația publică

„Până în urmă cu zece ani, nu s-ar fi putut imagina că sesiunile guvernamentale vor avea loc online, dar pandemia a arătat contrariul. Și cum poate funcționa digital.

Administrația publică este pregătită, dar nu sunt sigur de ceilalți actori din societate și de ce refuză să intre online”, a declarat viceprim-ministrul pentru afaceri economice al Macedoniei de Nord, Fatmir Bytyqi, la cel de-al X-lea Summit Macedonia de Nord 2025.

Potrivit lui Bytyqi, digitizarea va fi una dintre investițiile de capital proiectate în buget, iar țara va fi prima din sud-estul Europei care va introduce asistenți de inteligență artificială.

Am decis că pentru o țară mică cum este a noastră este mai mult decât necesar să avem o viziune de cel puțin 20 de ani și în acea direcție pregătim măsurile.

Niciun proces, în special digitalizarea în sectorul public, afaceri și cetățeni, nu ar trebui să fie o soluție pe termen scurt”, a spus Bytyqi, care a adăugat că Ministerul Societății Informaționale și Administrației intenționează să aloce 20 de milioane de euro pentru digitalizare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.