Magia "Naşterii" şi a "Învierii" pe Facebook

Știu că a cam trecut Paștele deşi astăzi este a treia zi de sărbătoare în care Iisus Hristos a înviat din morți … Da, așa este… O sărbătoare a luminii care a tulburat somnul multora dintre cei  aflaţi în postura lui Toma Necredinciosul…

Nici Facebook-ul nu „a dormit” în noaptea de Înviere, şi nu neapărat din cauza  îndemnului lui ” Veniţi de luaţi Lumină!”. Nu a transmis nimeni în direct din sfintele lăcaşe, via Iphone, slujba. Foarte mulți tineri  nu au lăsat Facebook-ul să facă nani dându-şi deja celebrul check-in… la biserică! Serios? Am ajuns să ne dăm check-in în biserică? Păi ca să fie mai funny, hai să facem și o poză cu popa, o postăm pe Facebook, așa ca să primim mai multe like-uri.  Hai să fim serioși, nici chiar așa, pentru că bunicii noștrii nici măcar nu știau cum arăta o fotografie color, după cum bine știm, pe vremea lor erau fotografiile alb-negru .. și ca să nu mai zic că ei nu știau nici ce era un telefon mobil.

 Lăsând acest detaliu la o parte, cum credeți că s-a mai „distrat” lumea din rețeaua de socializare amintită cu două zile înaintea serii despre care am vorbit mai devreme?! Haideți să vă enumăr câteva dintre postările depe peretele meu (și presupun că nu numai la mine, cred că și la voi a fost la fel): pe lângă diversele mesaje cu „Paște Fericit / Sărbători Fericite (de parcă era Crăciun) / etc”, cele mai frumoase erau fotografiile cu ouă colorate în diverse nuanţe, tradiționala pască de Paște, drobul bine copt și… cam tot ce mai avea omul prin frigider. Toate bune și frumoase până acum, însă descrierile pozelor te lăsau fără cuvinte. Iată exemplul cel mai funny (din punctul meu de vedere): „ouă făcute de mami”, unde te mai uitai, vedeai „bunica a făcut ouăle, nu-i așa că sunt frumoase?”.

Hmm, asta clar m-a pus pe gânduri … Întrebare: Oamenii fac ouă de Paști? Poate le vopsesc, atât. Dar deh, vorba, plină de ironie, a unuia dintre cei mai dragi şi preferaţi profesori intâlniţi la Jurnalism, cel care predă pe secţiunea radio: ” La cum a evoluat genetica în ultimii ani, nu m-ar mira ca în curând oamenii să vină pe lume direct din ouăle făcute de mami… nici măcar tati nu mai apare în ecuație…” Corect și RESPECT. Da, chiar așa, cum ar fi să nu mai avem tătici? „Nașpa, aiurea, cam nasol”.

Alina IVAN

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.