Ministerul Fondurilor Europene asigură plata la zi a facturilor depuse de beneficiarii de fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că, în martie, autorităţile de management vor achita 1,2 miliarde de lei pentru plata facturilor beneficiarilor fondurilor europene pe şase programe operaţionale. Pentru aceasta se va face un împrumut din Trezorerie.

„Schimbam radical abordarea in relatia cu beneficiarii: vrem ca plata la timp a facturilor sa devina regula in sistem, fondurile UE sa ajunga cat mai repede la beneficiari si astfel sa sustinem revigorarea economiei. In aceasta luna, Autoritatile de Management pentru sase programe operationale vor achita 1,2 miliarde de lei beneficiarilor de fonduri europene”, a declarat Teodorovici, conform unui comunicat.

Teodorovici spune ca beneficiarii de fonduri europene isi vor incasa la timp banii pentru facturile eligibile datorita schimbarilor implementate in sistem.

„Potrivit contractelor de finantare, sumele datorate beneficiarilor POSDRU ar fi trebuit achitate in cel mult 45 de zile (…) Autoritatile de Management vor avea la dispozitie suma mentionata pentru plata facturilor restante ca urmare a aprobarii de catre Guvernul Romaniei a unui imprumut de la Trezorerie. Finantarea va asigura fondurile de care au nevoie Autoritatile de Management pentru POS DRU, POR (Programul Operational Regional), POS Mediu (Programul Operational Sectorial Mediu), POS CCE (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice), PODCA (Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative) si POAT (Programul Operational Asistenta Tehnica)”, mai informează comunicatul.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.