Moderna și Pfizer/BioNTech, în fața altor câștiguri colosale generate de a treia doză de vaccin

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a semnat recomandarea unei a treia doze de vaccinuri Pfizer și Moderna Covid-19 pentru unele persoane cu sistem imunitar slăbit.

Noul rapel, bine susținut în mass-media, va aduce alte miliarde de dolari companiilor Pfizer, BioNTech și Moderna, scrie „The Guardian”. Imediat s-au aliniat trendului Marea Britanie, Franța, Germania și, firește, SUA.

Moderna, Pfizer și asociatul său german BioNTech au încasat deja peste 60 de miliarde de dolari în vânzări brute.

Analiștii chestionați de grupul de date Refinitiv au prognozat venituri de peste 6,6 miliarde de dolari pentru serul Pfizer/BioNTech și 7,6 miliarde de dolari pentru Moderna în orizontul anului 2023, în mare parte din creșterea vânzărilor brute.

Pe această piață atât de profitabilă au intrat să capete „o felie” și producătorii de medicamente, astfel încât vânzările companiilor care produc vaccinurile ar urma să mai scadă, la doar.. cinci miliarde de dolari.

Valoarea de piață cotată în Nasdaq a BioNTech, fost mic dezvoltator german de medicamente înainte de pandemie, a crescut la 92 miliarde de dolari, catapultând firma în primele zece din Germania, în timp ce Moderna, din Massachusetts, a realizat venituri din vaccinuri pentru prima dată de când există.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.