Monica Macovei, noi critici la adresa premierului Ponta

Europarlamentarul Monica Macovei a semnat următoarea declaraţie de presă:
„Gura mincinosului Ponta a zis în sfârșit un adevăr: “cultura organizațională” a PSD este cea a unui “grup infracțional organizat”. Ponta este Capo di tutti capi

Recursul în procesul inculpatului Relu Fenechiu (PNL), fost ministru în Guvernul USL condus de Victor Ponta, s-a judecat ieri. Fenechiu este acuzat de DNA că a revândut la suprapreț zeci de transformatoare vechi (care se pare că erau de fapt fier vechi) societății de electricitate Moldova, prin 46 de proceduri de achiziție trucate la care câștigau constant firmele lui Fenechiu. Paguba adusă bugetului public este de circa 2 milioane de euro (aici). Fenechiu a fost condamnat de instanța de fond la 5 ani închisoare, urmând să aflăm decizia definitivă a instanței de recurs.

Luni, când Năstase a fost condamnat la 4 ani închisoare și dus în penitenciar, PSD a insultat și amenințat judecatori și procurori, acuzându-i că fac „dosare politice”, în vreme ce PNL a transmis numai un comunicat sec. În replica la “pasivitatea” partenerilor liberali în momentul condamnării lui Năstase, Ponta a spus: “Noi avem mai mult curaj decât ei. Mai mult l-am apărat noi pe Fenechiu decât ei. Au o altă cultură organizațională.” (aici)

În sumedenia de minciuni cu care Ponta intoxică o lume întreagă zi și noapte, în sfârșit spune și un adevăr: PSD este o gașcă de “curajoși” puși pe furat, a căror “cultură organizațională” este să se protejeze unii pe alții împotriva justiției.

În spatele siglei roșii a PSD, cu trei trandafiri, nu este de fapt un partid, ci “un grup infracțional organizat”. Un partid – chiar cu vederi de stânga – ar trebui să promoveze binele tuturor, nu numai al unui grup de pungași puși pe căpătuială din banii statului, adică ai noștri.

“Cultura organizațională” din PSD de susținere a infracționalității, despre care vorbește Ponta, este confirmată de dialogul din 2012 dintre Victor Paul Dobre și Ioan Rus, doi foști ministri în Guvernul USL condus de Victor Ponta, insuficient de “curajoși” să ducă până la capăt ordinele primite de la USL de a frauda referendumul din 2012.
Potrivit stenogramelor publicate în presă, atunci când partidul le-a cerut ca sub semnatura lor să schimbe listele electorale pentru a frauda prezența la vot la referendumul din 2012, unul se întreba „Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat!”, iar celălalt zicea “Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! […] eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”.(aici)
Afirmațiile lui Ponta din 7 ianuarie 2014 dovedesc că toate atacurile împotriva justiției, de când USL a preluat puterea în România în 2012, nu sunt scăpări de moment sau reacții accidentale, ci sunt acțiuni premeditate și desfășurate după un plan clar pentru a lovi și controla justiția, ca să poată fura în liniște și nestingheriți de vreo instituție a statului sau de vreun judecator sau procuror.

Ponta îi așază astfel în „grupul infracțional organizat” pe toți membrii PSD, ca pe niște vasali ascultători ai ordinelor de partid de a fi câinii de pază ai hoților și corupților din PSD și USL. Are cineva curajul să miște în front?

Ponta este Capo di tutti capi al acestui „grup infracțional organizat”.”

Monica Macovei: Dispariția lui Ponta are o singură explicație: frica

Monica Macovei l-a criticat pe premier şi pentru faptul că  nu s-a întâlnit cu asistenta secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, în perioada vizitei sale la București:
„Victor Ponta a lovit justiția în plin, și-a bătut joc de munca onestă a unor judecători și procurori, iar apoi s-a ascuns.

Frica de a nu fi tras la răspundere l-a făcut pe Ponta să aibă cea mai lașă atitudine: să se ascundă.

Ponta trebuie să răspundă:

· pentru loviturile neîncetate pe care le dă justiţiei, statului de drept și democrației în România;

· pentru că păstrează în “cel mai curat Guvern” un ministru trimis în judecată pentru fraudă – Liviu Dragnea;

· pentru că a asumat răspunderea Guvernului pe legi neconstituționale, cum este cea a descentralizării;

· pentru că adoptă pe furiș ordonanțe de urgență;

· pentru că e incapabil să facă o Strategie de absorție a fondurilor europene pentru Romania pentru următorii 6 ani.

Guvernul, ca instituție publică, are obligația să informeze prompt și corect agenda prim-ministrului și să ne spună unde se află Ponta.

Ponta acționează în aceste zile ca un șofer care conduce băut, lovește cu mașina pietonii și apoi fuge de la locul accidentului, sperând că nimeni nu-l va prinde și nu-l va pune să răspundă pentru faptele lui. România nu poate fi condusă de un şofer beat și de aceea Ponta trebuie să-și dea demisia”. 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.