MRU: Poziția Guvernului se află împotriva intereselor naționale

Declaraţiile ministrul de Externe, Titus Corlățean, privind dezisteresul pentru Schengen, dacă aderarea se amână din nou, au fost catalogate de către fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu drept o greșeală incredibilă, care este, în mod surprinzător, sprijinită de Guvern, poziţie care se află împotriva intereselor naționale.

„Este o greșeală incredibilă a ministrului de Externe, sprijinită și de domnul prim-ministru. Este vorba de nepricepere, traduce politica externă în termenii emoțiilor. Aici nu e vorba de politică de glandă, ci de poliiică națională. Poziția guvernului este una antieUropeană, care se află împotriva intereselor naționale”, a spus Ungureanu, sâmbătă, la B1 TV.

Acesta a precizat că afirmațiile ministrului ar trebui să facă obiectul unei ședințe CSAT. De asemenea, președintele Forței Civice a spus că îl va ruga pe președintele comisiei de politică externă să-l convoace pe ministrul de Externe pentru a i se explica această chestiune.

„Puterea este supărată pe faptul că România trebuie să îndeplinească niște angajamente luate în 2007. Și pentru că nu poate, se răzbună pe toată lumea și trage de urechi responsabilii europeni și în România spune că s-au pus standarde ridicate pentru noi, mai bine ne lăsăm de Europa. Acești domni nu au interesul ca România să fie europeană. Riscul este descris de un cuvât simplu: neseriozitate. România devine din ce în ce mai puțin credibilă”, a mai spus Ungureanu.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.