Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Nu disprețui ”minoritatea gălăgioasă”, Călin Tăriceanu!

Fostul proprietar al unui post de radio și din această postură, coleg cu noi în Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă, Călin Popescu Tăriceanu, și-a pierdut, cred, busola. Știam că-și pierde capul în fața femeilor, ceea ce nu este neapărat un beteșug. Am avut un unchi care s-a însurat de două ori pe cât s-a însurat Călin și era, în rest, un om demn de toată stima. Dacă iubea o femeie o cerea rapid de nevastă, neîngăduind păcatul de a nu o trece prin biserică, divorțând de precedenta. Dar asta-i altă poveste, așa cum altul e subiectul acestei însemnări.
L-am auzit pe actualul președinte al Senatului, care ocupă acest post, după ce a urcat cu căciula în mâna treptele Palatului Victoria, la premierul de atunci Ponta, spre a-i prezenta supușenia sa necondiționată. Supușenia s-a accentuat lângă Dragnea, căruia îi lustruiește pantofii, atent să nu-i treacă prin față și să nu se așeze pe scaun, într-un prezidiu, decât după ce și-a depus fundul teleormăneanul. E cotizația de umilință pe care o plătește zilnic un politician care, altfel, prin scorul electoral, n-are ce căuta în poziția de al doilea om în stat.
L-am auzit, și l-au auzit și alții, vorbind cu dispreț și ură despre ”o minoritate gălăgioasă” care iese în stradă, agresivă și tembelă, intenționând, fiind finanțată de unul Soros, ungur și evreu, să dea jos ”majoritatea aleasă prin vot”. În primul rând, Căline, nu cred că tu ești cel mai îndreptățit să vorbești de majoritatea obținută prin vot și nu vreau să-ți amintesc de ce. Îngâmfarea asta de cinci la sută din o treime din România votantă, te face pe tine ”o minoritate gălăgioasă”, minoritate politică prea îngâmfată, care și-a pierdut lungul nasului și obrazul. Minoritatea asta – din care știu și eu o fată, prietenă a familiei mele – nu face parte din niciun ONG finanțat de acel ungur-evreu care, fie vorba între noi, are probleme și în Israel și în Ungaria, nu vă suportă pe voi, cei de la putere, pur și simplu. Ea, prietena de care vorbesc, e mereu în stradă când scapă de la munca ei, fiindcă se simte umilită de minciună și de faptul că unicul obiectiv al puterii Dragnea, de care te-ai agățat și tu, ca scama pe palton, este să modifice legi care nu îi priesc și nu îi face bine la mânării. Ale voastre și ale altora care v-au precedat, dând pe nimic această țară care, prin voi, a ajuns la mâna tuturor. ”Minoritatea gălăgioasă” nu e de disprețuit, Căline, n-o neglija, n-o insulta, fiindcă prea de sus și tu și Dragnea priviți poporul român care-i alcătuit nu doar din oameni care au fost cumpărați cu o iluzie și vă vor vota la infinit. Atenție, Căline, că s-au prăjit și alții care credeau că vor cădea când va face răchita micșunele și plopul pere, fiindcă ”poporul e cu ei”.
Nu știu cât de minoritară e ”minoritatea gălăgioasă”. Nu știu dacă sondajele pe care hăhăie Dragnea sunt în rimă cu realitatea. Eu văd tot mai mulți, inclusiv din marele și, acum, unicul partid, nu doar nemulțumiți, ci revoltați. Nu au ieșit încă în stradă. Poate că nici nu vor ieși, cu toate că multe-s posibile și nevăzute. Iar justiția, poate chiar aia de o vei pune tu cu Dragnea, tot scapă într-o zi la masa dreptății, condamnând, printr-o verticalitate demnă, hoții care-s hoți. Până atunci toți sunt și vor fi nevinovați, chiar dacă au buzunarele prea pline, prea doldora de avere, față de cât au asudat. Pentru țară!

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90367

Publicat de la data Ian 26 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, LUCIAN AVRAMESCU.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-03-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ, polei Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ       În intervalul menționat vremea se va menține deosebit […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

21 martie 2018, 3:32
 

V
Senin
-2°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:17
Apus: 18:29
Prognoza 22 martie 2018
Zi
 

ENE
Zăpadă
-1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Zăpadă
-4°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.633 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team