OMUL Ștefan Manea, sufletul de AUR şi fondatorul HOFIGAL, a trecut în neființă!

Ing. chim. Ștefan Manea este unul dintre marile repere ale cercetării românești în domeniul plantelor medicinale și aromatice. Excelent profesionist, vizionar dotat cu o putere de muncă și un talent creator ieșite din comun, Ștefan Manea a dat o nouă valoare florei românești printr-o valorificare superioară a calităților terapeutice ale acesteia, în condiții avansate de tehnologizare, cu respectarea celor mai exigente condiții de nivel european ale acestei industrii.

S-a născut la 6 iunie 1937 în comuna Goicea, jud. Dolj. Şcoala primară o termină în satul natal, fiind primit când încă nu implinise 6 ani, fiind cel mai tânăr din clasa întâi, fapt ce a făcut ca la 24 de ani să fie inginer, iar la 29 de ani director al unei întreprinderi bucurestene. După  absolvirea Liceului „Fraţii Buzeşti” din Craiova, drumurile îl poartă spre amfiteatrele Facultăţii de Chimie Industrială din Bucureşti, secţia Chimie organică, pe care o absolvă în 1961. Una dintre marile provocări ale vieţii sale a fost investirea sa în funcţia de director general la Combinatul Chimic din Giurgiu (1975 – 1988).  Giurgiu era o „consecinţă” a altor funcţii deţinute anterior, în perioada 1962-1968 îşi face „ucenicia” de conducător, fiind şef de secţie la Uzina de Medicamente Bucureşti (1962-1968), ca mai apoi la Biofarm Bucureşti să ocupe funcţia de director general între anii 1968-1974.

În aprilie 1990, cu un minim de capital, pune bazele unei societăţi pe acţiuni cu profil şi obiective care erau unice în România. Ambiţia sa din copilărie de a „iubi cartea”, dorinţa de a fi mai mult decât ar fi vrut tatăl său, dar şi acel misterios imbold l-au ajutat pe Ştefan Manea să creeze şi să dezvolte o companie recunoscută a fi azi liderul produselor naturale din România – un brand de prestigiu românesc – HOFIGAL – cea mai puternică divizie de cercetare din industria farmaceutică și cosmetică din România și una dintre cele mai renumite mărci pentru produsele homeopate, fitoterapeutice și galenice din țara noastră. Suplimentele alimentare, produsele cosmetice, ceaiurile și tincturile alcătuiesc un portofoliu impresionant de peste 450 de produse care s-au bucurat de o reală apreciere internațională. Excelența acestor remedii a fost marcată prin cele peste 80 de medalii, din care 45 de aur de aur primite la târgurile și expozițiile internaționale prestigioase.  I se spunea ”omul în viață cu cele mai multe brevete de invenții de pe planetă”, peste 121, toate fiind transformate în remedii naturale terapeutice iubite și consumate de către români, și nu numai.

Ca recunoștință pentru contribuția adusă cercetării în domeniul medicinei de tip naturist, Fundația România 2000 i-a acordat de-a lungul timpului numeroase distincții:

Ștefan Manea, alături de Ion Marin, în timpul celei de-a X-a ediții a Galei Fundației România 2000, desfășurată în anul 2009

Cercetătorul Ștefan Manea a fost profund preocupat de sănătatea românilor pe care i-a iubit și i-a onorat prin invențiile sale, una dintre constantele activității sale fiind aceea de a contribui la educarea pentru sănătate a românilor și de a promova prevenția ca stil de viață.

 

A avut  un crez şi un destin: BINELE SEMENILOR SĂI!

 

Prin întreaga sa viață, prin pasiunea pentru știință și dragostea față de fiinţa umană, OMUL Ștefan Manea rămâne pentru noi toţi un exemplu demn de urmat.

 

Toți cei care doresc să depună un ultim omagiu sunt așteptați încă de astăzi la Capela Mare din Cimitirul Bellu ortodox, începând cu orele 17.00. Slujba religioasă va avea loc joi, orele 14.00 la capela Cimitirului Bellu ortodox, iar înmormântarea la cimitirul din Popești-Leordeni.

Pe această cale, aducem și noi un ultim omagiu celui care a fost Ștefan MANEA, un apropiat al echipei ziarului Ultima Oră, ziar pe care l-a susținut cu fiecare ocazie ivită și  vă invităm să lecturați ultimul interviu pe care mentorul HOFIGAL l-a acordat bunului său prieten, Ion Marin, directorul Ultima Oră nu cu mulți ani în urmă:

Dr. ing. ȘTEFAN MANEA , director general al SC Hofigal SA, despre viața plantelor și sănătatea oamenilor

Despre viața plantelor și sănătatea oamenilor (II): Dr. ing. ȘTEFAN MANEA, director general al SC Hofigal SA, în dialog cu Ion Marin

Despre viața plantelor și sănătatea oamenilor (III): Dr. ing. ȘTEFAN MANEA, director general al SC Hofigal SA, în dialog cu Ion Marin

 

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Echipa ziarului online Ultima Oră

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.