PAUL GEORGESCU – ”Regele” Maratoanelor Acvatice!

Susținut de CATENA, Campionul român a câștigat recent cea de-a 30-a ediție a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – ”Regina”competițiilor mondiale de natație (26,4 km) în ape deschise.
Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros și mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu campion la natație și recordman al traversării Canalului Mânecii, PAUL GEORGESCU, secondat de antrenorul Matei Giurcăneanu și de echipa sa, i-a devansat într-o manieră categorică pe competitorii de la categoria ”fără costum de neopren” (apa, chiar și vara este foarte rece).
Pentru PAUL GEORGESCU urmează o nouă mare provocare pe 15 octombrie 2017, când are loc finala OCEANMAN (Benidorm, Spania), competiție de anvergură, foarte disputată și de un nivel ridicat unde românul s-a calificat după ce a obținut locul II la categorie și locul VII în clasamentul general în cadrul etapei ce s-a desfășurat în Italia pe Lago D’Orta.
BRAVO, Paul!
SUCCES Paul Georgescu!
CATENA susține campionii!
PAUL GEORGESCU învingător în ”Cursa Regină” Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 de pe lacul Zürich
Fost campion național la polo, acum profesor de educație fizică și sport la International British School of Bucharest și instructor de înot la un club sportiv, românul Paul Georgescu este cel care reușea pe 14 septembrie 2016 să realizeze o performanță unică: a devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren. El a înregistrat pe distanța de 54 km timpul de 13h36′, timp omologat de The Channel Swimming Association. Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done!” nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost însoțit de ambarcațiunea condusă de piloții Stuart Gleeson și Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts. Practic, distanța dintre țărmul englez și cel francez măsoară aproximativ 34 km, dar, din cauza curenților, Paul a trebuit sa înoate mai mult cu 20km. Antrenat de Matei Giurcaneanu, el a reușit nu doar să doboare recordul românesc (14h32′) din 2015, dar și să realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanța respectivă.
Ei bine, iată că românul care a traversat Canalul Mânecii într-un timp record, a revenit în forță anul acesta. Tot la categoria „fără costum de neopren”, el a fost unul dintre cei 15 concurenți care au participat la maratonul de înot al lacului Zürich, parcurgând cei 26,4km în 7h11, performanță ce l-a clasat pe locul I. A fost urmat de englezul Alexander Begg (7h39) și de italianul Andrea Marcato (7h43). 30th Sri Chinmoy Marathon Swim Lake Zurich – 26 km: Paul Georgescu from Bukarest, Rumania wins international long distance swimming competition in Switzerland” – este titlul comunicatului de presă al organizatorilor.
Competiția este organizată de Sri Chinmoy Marathon Team, după numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007). Ajunsă la cea de-a XXX-a ediție (Maratonul lacului Zurich se organizează din anul 1987), aniversară, a fost înființată de fapt cu 40 de ani în urmă, când s-au organizat concursuri de înot pe distanțe cuprinse între 2 mile și 3100 de mile (4989km), cursă considerată de organizatori drept una de Self Transcendence și, din 1997, certificată ca fiind cea mai lungă cursă din lume.
Și de data aceasta, Paul a fost secondat de super dream-team-ul său: Matei Giurcăneanu (antrenor, profesor Clubul Sportiv ”Delfinul”și Vicepreședinte F.R.de Natație și Pentatlon Modern), Iulian Zamfir Dimcea, Eugen Georgescu, tatăl său, antrenor emerit de polo, Eugen Georgescu. Un podium la această cursă, alături de finala Oceanman-ul din Spania, a fost principalul obiectiv al sezonului competițional pentru Paul și antrenorul său. Românul, care a câștigat categoric, ieșind primul din apa dupa 7 ore si 11 minute a stabilit împreună cu Matei Giurcaneanu o strategie de tip ”negativ split”, adică să plece într-un ritm ușor și să termine în forță. ”Chiar și așa, am condus cursa de la un capăt la altul” – mărturisea el. ”Locul I și timpul obținut reprezintă o mare perfomanță, dat fiind că este unul din cele mai grele maratoane acvatice. Apa e rece, eu am înotat fără neopren, iar vremea s-a stricat în ziua concursului când temperatura a scăzut brusc cu 10°C: a fost ploaie și soare, vânt și valuri. Puteam obtine un timp și mai bun, dar nu avea sens sa forțez, mai ales că, după jumătatea distanței nu am mai văzut pe nimeni în spate. Am înotat efectiv singur, secondat doar de echipa mea din caiac”.
La ediția din acest an a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 au participat 91 de concurenți din 17 țări, la categoriile Individual, feminin și masculin (16-49 ani, +50 ani), cu sau fără neopren, respectiv la Ștafetă. Dacă la masculin Paul Georgescu a fost declarat învingător, la feminin a câștigat englezoaica Jenny Zwijnen cu 7 ore și 44 minute. La Ștafetă a câștigat familia Ford din Marea Britanie (7h24′), cu tatăl Jon (n: 1968) și cei doi fii, Jack (n: 1998) și Ben (n: 2002), ei fiind și cei mai tineri participanți la această competiție! Sloganul lor: ”More like a Ferrari than a Ford!”Cel mai vârstic concurent a fost americanul Ralph Brott, în vârstă de 78 de ani.

Sigur că Paul Georgescu nu se va opri din drumul său, țelul fiind acela de a intra în elita mondială a celor câțiva înotători (Stephen Redmond – Irlanda, Anna Carin Nordin – Suedia, Michelle Macy și Darren Miller – SUA, Adam Walker – Marea Britanie, Kimberly Chambers – Noua Zeeleandă și Antonio Arguelles – Mexic) care au realizat până acum ”Ocean′s Seven”, echivalentul ”Seven Summits”al alpiniștilor care au reușit să escaladeze și să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. ”Ocean′s Seven” înseamnă parcurgerea a 7 ”distanțe” de referință de tip ”open water”, reprezentând cele mai lungi și mai dificile maratoane acvatice: 4 Canale (Canalul Mânecii – English Channel, déjà ”bifat”, Molokai Channel – Hawaii, North Channel – între MareaBritanie și Irlanda și Catalina Channel – SUA, California) și 3 Strâmtori (Cook – Noua Zeelandă, Tsugaru – Japonia, între Honshu și Hokkaido și Gibraltar, între Europa – Spania și Africa – Maroc, Oceanul Atlantic – Marea Mediterană).

Performanțele lui Paul Georgescu au fost posibile și datorită sprijinului acordat de Catena, farmacia care sustine campionii, iar echipa SENSO TV a fost de la bun început martora sportivului român în drumul său către succes.
Vă invităm să vizionați filmele și reportajele dedicate marelui campion:
Oana GEORGESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.