Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

„Perla Scoţiei”, cumpărată de cinci dintre cei şase locuitori ai ei

Publicat: luni, 14 mai 2018

Ulva, o insulă de mici dimensiuni, supranumită „Perla Scoţiei” datorită plajelor sale imaculate, a fost cumpărată de cinci dintre cei şase locuitori ai ei, care nu doreau ca acest teritoriu să intre în posesia unor magnaţi din Rusia sau din Orientul Mijlociu, au anunţat vineri reprezentanţii unei organizaţii locale, citaţi de AFP.

Ulva a fost pusă în vânzare în iulie 2016 de cel de-al şaselea locuitor al insulei, membru al unei familii aristocrate care deţinea această insulă de câteva decenii. Ceilalţi cinci locuitori, grupaţi într-o asociaţie locală, au putut să o cumpere profitând de o lege care acordă comunităţilor locale dreptul de preempţiune.

Scoasă la vânzare cu 4,25 de milioane de lire sterline (4,77 milioane de euro), insula Ulva a fost cumpărată „cu un preţ fixat de o evaluare independentă comandată de guvernul scoţian”, a anunţat într-un comunicat asociaţia locală. Aceasta a putut să strângă suma necesară graţie unei subvenţii primite din partea guvernului scoţian şi a donaţiilor făcute de 500 de persoane.

Cu ocazia punerii în vânzare a insulei, proprietarul ei, Jamie Howard, a spus că Ulva este „una dintre cele mai frumoase insule private din Europa de Nord”. Întrucât insula scoţiană are potenţialul de a atrage magnaţi din străinătate, ceilalţi rezidenţi s-au temut că vor fi expulzaţi.

Ulva, care oferă vizitatorilor o privelişte spectaculoasă spre muntele Ben More şi spre cascada Eas Fors de pe insula vecină Mull, este cu adevărat un loc idilic.

În perioada sa de apogeu, insula a avut o populaţie de peste 800 de locuitori. Declinul ei a început în secolul al XVII-lea, când proprietarii de terenuri i-au expulzat în masă pe agricultorii din Highlands pentru a transforma câmpurile acestora în păşuni pentru oi.

Mulţi dintre rezidenţi au plecat atunci în Australia. Cel mai renumit urmaş al rezidenţilor din Ulva, Lachlan MacQuarie, a fost ultimul guvernator colonial al statului australian New South Wales.

Devenită proprietara insulei, organizaţia locală s-a angajat să depună eforturi pentru „dezvoltarea ei socială şi economică” şi pentru „repopularea ei”.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=97328

Publicat de la data mai 14 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 august 2019, 13:23
 

ENE
Soare
32°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 37%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.317 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team