Petrecerea mea retro (My vintage party) by Remus CERNAT (35)

EXCLUSIVITATE

Fragment dintr-un dialog:

– ”Deci tu ești povestitorul recomandat cu atâta căldură! Nu mă așteptam ca mama să aibă cunoștințe atât de…tinere…
De fapt, mama ta l-a cunoscut personal pe tatăl meu, iar eu am preluat afacerea de familie.
– Minunat! Și cum vei înnobila petrecerea noastră vintage formată exclusiv din fete?
I’m a story teller, deci vă voi spune o poveste frumoasă, plină de poezie, dar și de neprevăzut în care mă voi ajuta de dans, cântec, pantomimă și de această păpușă multifuncțională!: -)
– Uau, un Pinocchio cu totul special, dar noi suntem 10 fete!
Da, știu, două seturi de cinci. La un moment dat, voi începe să mint, iar lui Pinocchio îi vor crește extremitățile; dacă și voi mă veți minți frumos, îmi vor crește și mie…de câine nu mă ating!
– De câine nu ne atingem nici noi… azi, vreau să spun azi e sărbătoare când primim o vizită așa spectaculoasă! Nu sunt prea mulți bărbați așa bine crescuți în orașul nostru, eu cel puțin nu cunosc nici unul. E adevărat că aveți niște poligoane neregulate pe burtă?
La mine e adevărat (și îi arată abdomenul plat plin de pătrățele).
– Vai de mine, credeam că se fac numai pe calculator.
Nici vorbă, numai prin multă muncă la sală! De aceea prețul meu este acesta (îi scrie o cifră pe hârtie).
– Oh, sunt convinsă că merită fiecare bănuț”.

Și unde-i morala în povestioara asta decadentă? Păi, nu prea e!…

Dar poate nici decadentă nu e! Poate e doar un dialog spumos între un prestator servicii artistice și un angajator cu un dezvoltat simț al umorului.

Doar nu vă imaginați că scriu o odă pentru un grup de cucoane răsfățate, de bani gata, din high life, zoofile care, din când în când, mai fac câte o orgie cu striperi, ca să mai alunge monotonia!?

Well, dacă totuși vă imaginați asta (gânduri absolut firești. dat fiind faptul că suntem contemporani cu vremurile din urmă) să vă amintiți că în Sodoma și Gomora se întâmplau exact aceleași lucruri și Dumnezeu le-a ras după fața pământului, după cum, într-un viitor înspăimântător de apropiat, va rade și New York-ul, Hollywood-ul, Los Angeles-ul, San Francisco-ul, Miami-ul, Seattle-ul, și cine știe câte alte cuiburi ale preacurviei deșănțate… Drive safe!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!


Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.