Politia spaniola a mai prins un clan mafiot din România

Politia spaniola a retinut 34 de membri ai unei bande de hoti formata din imigranti ilegali proveniti din România, cu prilejul unei întruniri a clanului într-un hotel din Malgrat de Mar. Persoanele retinute au fost transferate la un centru din Murcia în vederea repatrierii, a relatat, ieri, ziarul spaniol El Mundo.

De la începutul verii, au fost denuntate numeroase cazuri de furturi de masini si de fraudare a turistilor, cu mijloace tehnice sofisticate.
Persoanele retinute, între care se afla si seful bandei, Ionel C., de 48 de ani, nascut la Bucuresti, au fost prinse în pofida dispozitivului sofisticat de operare si de protectie al clanului, noteaza El Mundo.
Dovada ca membrii bandei române erau principalii autori ai furturilor în rândul turistilor în localitati de coasta ca Blanes, Lloret, Tossa, Malgrat de Mar, Tordera y Calella o reprezinta faptul ca în ultimele zile nu s-a mai înregistrat nici o plângere la politie în acest sens, scrie acelasi cotidian.
Pe de alta parte, nu s-a putut demonstra ca ar exista vreo legatura a acestui clan cu traficul de femei din Europa de Est.

Retea de hoti, falsificatori si prostitutie din Est,
dezmembrata de politia spaniola

Politia spaniola a neutralizat în Albacete si Murcia o retea ce se ocupa cu traficul de imigranti, furt de vehicule, prostitutie si falsificare de documente. Cu acest prilej au fost retinute 37 de persoane – 29 în Albacete si 8 în diferite localitati din Murcia – între care un spaniol, restul provenind din Ucraina, România si Bulgaria, a informat, ieri, ziarul spaniol El Pais.
Reteaua aducea în Spania, cu documente false, cetateni din aceste trei tari, carora le oferea locuri de munca si locuinta în schimbul a 650 de euro, potrivit informatiilor oferite de surse oficiale de la Albacete. Odata ajunsi în Spania, strainii ramâneau prinsi într-o retea mafiota care îi supunea la conditii de munca lamentabile: nu-si primeau salariul, altora li se retinea din salariu ca plata pentru o locuinta în care erau îngramadite foarte multe persoane, în absenta unor conditii minime de trai si igiena, iar în unele cazuri erau obligati sa se prostitueze.
Reteaua se mai ocupa de vânzarea de masini furate, carora le falsificau în prealabil numerele de înmatriculare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.