Ponta: În 2014, pensiile şi salariile vor fi indexate cu rata inflaţiei

Pensiile şi salariile vor fi indexate cu rata inflaţiei în 2014, a anunţat premierul Victor Ponta, miercuri seara, la România TV.

Primul-ministru a avertizat însă că vizaţi de indexare anul viitor vor fi cei cu salarii mici.

„Economia nu gâfâie, nici nu duduie. Sunt date care arată ca ne-am îndeplint cam toate obiectivele mari. Am reuşit nu doar să dăm înapoi salariile şi pensiile, ci să le şi plătim. Pe cei de la FMI îi interesează cât dăm în total pe salarii. Anul viitor avem indexarea pensiilor şi salariilor cu rata inflaţiei. Inflaţia o să fie chiar mai mică decât cea prognozată. În 2014 ne uităm în special spre salarile mici. Avem o restanţă la medicii rezidenţi. (…) Salarile mari nu vor creşte deloc în 2014”, a spus premierul.

Ponta: Guvernul funcţionează foarte bine

Victor Ponta a ţinut să precizeze  că nu are niciun fel de nemulţumire faţă de niciunul dintre miniştrii Cabinetului, precizând că Executivul funcţionează foarte bine. Ponta a admis, însă, că sincope există în interiorul USL.

„Guvernul USL funcţionează foarte bine. Nu am nicio nemulţumire faţă de activitatea vreunui ministru”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a admis însă că există sincope în interiorul USL. „Mi-aş dori să rezolvăm sincopele apărute în coaliţie şi în Parlament”, a spus Ponta.

Prim-ministrul a precizat că o bună înţelegere în interiorul USL va duce şi la o bună funcţionare a Executivului. Ponta a spus că deocamdată nu are motive să se plângă de modul în care funcţionează Guvernul.

„Restul e cancan”, a apreciat premierul.

În ce priveşte declaraţiile lui Ilie Sârbu privind riscul ruperii USL, Ponta a apreciat că declaraţia este mai puţin categorică decât a fost interpretată în presă. „Domnul Sârbu vorbeşte în parabole. El a zis aşa: ori ne înţelegem, ori ne despărţim. Eu, personal, optez pentru un compromis.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.