Ponta: Problema lui Băsescu este una personală. Parlamentul nu va ţine cont de asta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la TVR, că problema ridicată de preşedintele Băsescu, legată de Statutul cadrelor militare, este una de ordin strict personal, şeful statului încercând să-i ţină cât mai mult în funcţii pe generalii numiţi de el.

„Reactia lui Băsescu e o reacţie personală. Sunt generali numiŢi de el şi ar vrea să rămână cât mai mult timp în aceste grade. Însă, Parlamentul va decide făraă să ţină cont te problemele sale personale”, a declarat Ponta.

La câteva ore după ce a retrimis spre reexaminare parlamentului statutul militarilor, preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că legea aşa cum a ajuns ea la promulgare „reflectă fie un act de trădare naţională, ori un act care vădeşte o evidentă prostie”.

 Mai mult, a spus şeful statului, reprezintă o încercare de a pune sub contol politic generalii. Șeful statului a criticat dur proiectul de lege de modificare al statutului militarilor, care prevedea că generalii se pensionează la 55 de ani și șase luni și, dacă doresc să rămână în activitate până la 60 de ani, au nevoie de aprobarea ministrului Apărării. Băsescu a spus că aceasta este prima tentativă de punere sub control a armatei, din 1990 până acum.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.