Președintele Aliyev: Sunt multe întrebări legate de dezvoltarea post-conflictuală  

Pe data de 13 aprilie. Președintele Republicii Azerbaidjan a participat la conferința internațională susținută de Universitatea ADA, denumită “Noua viziune pentru Caucazul de Sud: cooperarea și dezvoltarea post-conflictuală”.

La conferință a fost discutată problema viitorului regiunii mai ales poziția neclară a Armeniei legată de viitorul relațiilor cu Azerbaidjan.

A fost subliniat faptul că chiar dacă conflictul din Nagorno-Karabah a fost finalizat sunt foarte multe întrebări despre dezvoltarea relațiilor.

Poziția neclară a Armeniei care susține că dorește o soluție pașnică dar, în același timp, face tot posibilul ca această pace să fie cât mai fragilă pune multe semne de întrebări legate de ce vrea guvernul din Armenia.

Presedintele İlham Aliyev a spus clar: orice dorință revanşistă din partea Armeniei va duce țara asta către o criză și mai adâncă decât cea de acum.

România a susținut întotdeauna integritatea teritorială a Azerbaidjanului și a sprijinit Azerbaidjanul partenerul ei strategic în cadrul multor organizații internaționale.

Regiunea Caucazul de Sud e o regiune importantă din punct de vedere strategic pentru România și reprezintă o punte între Europa și Asia.O zonă importantă pentru interesele Uniunii Europene. Stabilitatea și securitatea acestei zone aduce multe beneficii țărilor învecinate.

Nu în ultimul rând, menționăm faptul că datorită președintelui, Azerbaidjan și-a recuperat teritoriile ocupate și a reuşit să creeze o stabilitate în zona Caucazului de Sud, zonă care a suferit câțiva ani după destrămarea URSS.

Susținem pe această cale declarația și demersurile președintelui Azerbaidjan și sperăm că toate aceste planuri de pace vor fi duse la îndeplinire într-un viitor cât mai apropiat. (Teodora Marin, redactor șef)

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.