Primarul din Novi Sad acuză o „caracatiță mafiotă” în legătură cu președintele Serbiei

După ce un lider arestat al bandelor de crimă organizată din Serbia, Veljko Belivuk, a susținut nu numai că s-a întâlnit cu președintele Alecsandar Vucic, dar că șeful statului sârb i-a cerut și diferite favoruri, primarul orașului Novi Sad, Milos Vucevic (foto), are în vedere expunerea „caracatiței mafiote” despre care primarul spune că se află în jurul șefului statului.

Belivuk a fost liderul așa-numiților Janjicari (ieniceri), o bandă criminală notorie, formată în 2013 și care a dezvoltat conexiuni cu contractorii de securitate privată și cu oficialități de stat, inclusiv cu un consilier superior de poliție și secretarul general al Guvernului sârb.

Presa a citat o presupusă declarație în care Belivuk susținea că i-a făcut regimului numeroase favoruri, inclusiv fragmentarea protestelor șoferilor de taxi, prevenirea violenței la parada Pride și oprirea scandărilor împotriva lui Vucic la meciurile de fotbal. Belivuk pretinde că l-a întâlnit personal pe șeful statului, precum și pe alți membri ai partidului de guvernământ.

Primarul Vucevic va depune acuzații pentru ca oamenii să poată „vedea clar toate probele din instanță, cine minte, de ce fac acest lucru, toate tentaculele acestei caracatițe mafiote, legătura acestui monstruos clan criminal cu diverse centre politice și alte centre de putere, după care va fi clar fără echivoc întregului public că tot timpul ținta comună a fost președintele Vucic”.

De altfel, nu este prima dată când Vucevic depune o plângere penală împotriva lui Vucic și având în vedere același scop. În 2019, el a adus acuzații împotriva lui Vucic și a fratelui său, Andrej Vucic, dar plângerea a fost respinsă. Parchetul pentru Criminalitate Organizată a considerat că „nu există motive de suspiciune că s-a comis vreo infracțiune”.

Se pare că aceeași strategie ar putea fi folosită din nou, pentru a împiedica efectuarea unei investigații adecvate cu privire la afirmațiile potențial dăunătoare ale gangsterilor. Deja un judecător al Curții de Apel din Belgrad, Miodrag Majic, a declarat despre acuzația penală anunțată de primar că este o „parodie” a unei adevărate tragedii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.