România va avea un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, la Lipniţa

Peste aproximativ trei luni, România va avea un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, în sudul judeţului Constanţa, la Lipniţa. O comisie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, ai Poliţiei de Frontieră şi ai autorităţilor locale au pus la punct, luni, ultimele detalii privind amenajarea graniţei.

Infrastructura este făcută pe bani europeni, iar construcţia în sine va fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean.

Un şanţ adânc de aproape un metru desparte în acest moment ţara noastră de Bulgaria, la Lipniţa. Până la el, de o parte şi de alta a graniţei s-a construit de la zero un drum lung de 17 kilometri, din bani europeni. Acum, Consiliul Judeţean Constanţa se pregăteşte să demareze lucrările la noul punct de trecere a frontierei.

Punctul de trecere a frontierei de la Lipniţa, spun reprezentanţii autorităţii judeţene, care au obţinut până acum toate autorizaţiile necesare, va fi unul temporar, până la intrarea ţării noastre în Schengen. El ar putea fi gata în cel mult trei luni şi va prelua o parte din traficul din celelalte puncte de frontieră, respectiv Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov.

Avantajele vor fi mari şi pentru bulgari, spun autorităţile din Lipniţa, pentru că aceştia vor cheltui mai puţin să ajungă în porturile româneşti.

Când Cadrilaterul era parte a României, distanţa dintre Kainargea, prima localitate din Bulgaria, şi Lipniţa, era parcursă în cel mult o oră. Acum, constănţenii din Lipniţa trebuie să ocolească 50 de kilometri pentru a trece prin celelalte puncte de frontieră, de la Ostrov sau Negru Vodă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.