Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Roşia Montană: Șova și Ponta continuă să se prezinte drept 'salvatori' ai celui mai dezastruos proiect

Publicat: marți, 15 octombrie 2013

Comisia Specială, boicotată de protestari și Campania Salvați Roșia Montană, își arată adevărata misiune: cosmetizarea legii înaintea votului în Parlament. Președintele Comisiei Darius Vâlcov a anunțat că începând de marți vor fi puse în discuție amendamentele aduse la proiectul minier de la Roșia Montană, iar invitat pentru a prezenta fiecare articol al proiectului de lege va fi inițiatorul acestuia, ministrul Dan Șova.

Rolul formării acestei comisii a fost încă de la început prelungirea discuțiilor în jurul proiectului de lege în speranța că protestatarii vor renunța la revendicări și manifestațiile își vor diminua din intensitate. În plus, un proiect de lege amendat și aparența unor prevederi mai puțin grave le va permite promotorilor proiectului minier să negocieze sprijinul politic necesar. Astfel, modificări de ordin mai degrabă semantic ar putea induce ideea că apectele necostituționale ale legii au fost înlăturate, că ni se prezintă un text de lege nou.

Atragem atenția reprezentanților partidelor politice din România că strategia amendamentelor este iluzorie. Este neîndoielnic că aceasta este doar un pas în identificarea și aplicarea de soluții favorabile companiei miniere de către cercul puterii guvernamentale. Astfel, după strategia de discreditare a protestelor și de prelungire spre sfârșit de toamnă a discuțiilor Comisiei Speciale, acum se recurge la cea ce ușor poate fi catalogată drept ‘diversiunea pe bază de amendamente’.

“Amendamentele la proiectul de lege neconstituțional sunt un nou demers inutil ce își propune să distragă atenția de rigorile legii pentru a nu putea fi anulat în instanțe. Este extrem de dezamăgitor să vedem cât de mult efort este necesar din partea clasei politicie actuale pentru aprobarea proiectului minier. Foarte multă energie este risipită pentru favorizarea interesului unei companii miniere private în detrimentul interesului propriilor cetățeni”, a declarat Călin Caproș, vicepreședinte Alburnus Maior.

“Șova și Ponta continuă să se prezinte drept ‘salvatori’ în condițiile încheierii celui mai dezastruos contract, în detrimentul României. Acest fiasco blatant susținut cu insistență de Uniunea Social Liberală este o insultă la adresa inteligenței tuturor celor ce urmăresc Campania Salvați Roșia Montană. Lipsa argumentelor celor doi și fuga lor de responsabilitate pentru asumarea paternității acestui demers de aprobare a proiectului minier pe bază de cianuri este o atitudine ce riscă inutil stabilitatea economică și politică a țării”, a declarat Eugen David, președintele Alburnus Maior.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16607

Publicat de la data oct. 15 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 12:23
 

N
Ceaţă
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Predominant senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:05 si 03:00 In zona : Județul Tulcea; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 234.288 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team