“Roxanne” – din 11 octombrie în cinematografe

“Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, are premiera în cinematografele din România vineri, 11 octombrie.
“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.
“Roxanne” este o poveste despre prietenie, trădare și curaj. Inspirat din experiența personală a regizorului, filmul vorbește despre consecințele unor greșeli din trecut care ne afectează viața de acum, dar și viețile generațiilor viitoare.
Regizorul Vali Hotea spune despre „Roxanne” că este un film care ”vorbește despre generația mea – o generație care a trăit jumătate din viață sub un regim totalitarist și cealaltă jumătate într-o societate care încă își mai caută liniștea interioară. Este vorba despre viața într-o zonă cenușie asupra căreia am încercat să „pun o lumină roșie” („put on the red light”) – așa cum spun versurile melodiei The Police…”

Pelicula “Roxanne” a avut premiera mondială pe 16 august, în secţiunea competițională “Cineasti del presente” din cadrul Festivalul Internațional de Film de la Locarno. În avanpremieră în România, ”Roxanne” a fost proiectat la Festivalul Internațional de Film Anonimul, de la Sfântu Gheorghe.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Adrian Văncică, Anghel Damian, Corina Moise.
Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.
Vali Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe videoclipuri, spoturi publicitare, scurtmetraje, printre care „Marea aventură”, „Meditaţia”, documentarul „Lucy Castle-Hotea”, filmul tv „Călătorie de vis”, primele episoade din „Fetele marinarului” și miniseria „Serviciul omoruri”.

“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Pelicula va fi lansată în această toamnă în România și va fi distribuită de Parada Film.

Trailerul filmului poate fi vizualizat aici: http://bit.ly/1bq44Pc
Distribuit de Parada Film.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.