„Salvați copiii” donează echipamente medicale vitale

Organizaţia ”Salvaţi Copiii” România a făcut o nouă donaţie ce constă în echipamente vitale – un ecograf şi un incubator de transport – în valoare de peste 30.000 de euro secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi secţiei de pediatrie şi neonatologie a Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă.

„Am venit cu un ecograf şi un infuzomat, la Reşiţa, respectiv, un incubator pentru transport, pentru nou-născuţii din Moldova Nouă, în valoare de 30.500 euro.

Donaţia se adaugă celor făcute anterior în Caraş-Severin, în valoare de 116.000 euro, pentru spitalele din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa. De altfel, în Caraş-Severin, mortalitatea infantilă este, încă, ridicată, de 10,4 la mie, judeţul fiind depăşit doar de Sălaj, Botoşani şi Călăraşi.

Donaţiile fac parte dintr-un program pe 2019 de dotare a maternităţilor, când vom ajunge în 49 de maternităţi din ţară, ocazie cu care vor fi donate 115 echipamente, care costă un milion de euro”, a declarat preşedintele „Salvaţi Copiii România”, Gabriela Alexandrescu.

Aceasta susţine că în şapte ani, la nivel naţional, Organizaţia „Salvaţi Copiii” a strâns circa cinci milioane euro, prin care au fost ajutate secţiile de neonatologie din întreaga ţară.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, de la începutul programului, în 2012, şi până în prezent, au fost ajutaţi peste 72.000 de nou-născuţi, iar mortalitatea infantilă a scăzut în România de la 11 la mie în 2010, la 6,7 la mie în acest moment.

În opinia sa, este un progres important, dar investiţiile trebuie continuate, având în vedere că media europeană la mortalitatea infantilă este de 3,6 la mie. „Noi vom continua programul nostru, până când secţiile de neonatologie nu vor mai avea nevoie de noi”, a afirmat, la rândul său, Amalia Năstase, ambasadorul campaniei de reducere a mortalităţii infantile.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.