Scriitori SF imaginează scenarii pentru Armata Franței

Armata franceză a recrutat scriitori de science-fiction care să-și imagineze conflictele și amenințările din 2030-2060. Aceasta este „echipa roșie”, am aflat de la „Le Monde”.

Scriitori de literatură științifico-fantastică, scenariști, caricaturiști sau designeri lucrează cu Armata pentru a reflecta asupra scenariilor de amenințare și conflict. „Surprindeți-ne, scoateți-ne din obiceiurile și confortul nostru”, le-a cerut Florence Parly, ministrului Forțelor Armate, membrilor „Echipei Roșii”.

Printre autori, scriitorul DOA, marele premiu pentru literatura detectivilor în 2007 și 2011, politologul și scriitorul Virginie Tournay, scenaristul Xavier Dorison și desenatorul François Schuiten.

Este un experiment, nu sunt angajați de Ministerul Forțelor Armate”, susține Emmanuel Chiva, directorul Agenției pentru Inovare în Apărare. Interesant – deși nu demult, această echipă și-a prezentat prima lucrare, o parte din munca „echipei roșii” va rămâne secretă.

Nu este nimic superficial sau ușor. Este un proiect foarte serios, o lucrare prospectivă complementară față de cea a agenților Armatei”, dă asigurări ministrul Parly. După ce artiștii își imaginează, inginerii și cercetătorii din Armată lucrează la scenarii.

Pentru primele lor lucrări, artiștii „echipei roșii” au imaginat scenarii despre „pirații viitorului” – „Barbaresques 3.0” și „P-Nation”. Unul, de pildă, creionează o imaginară „societate de pirați” care acționează în jurul Mediteranei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.