Sens giratoriu suspendat pe Centura Capitalei

CNADNR va construi un sens giratoriu suspendat pe Şoseaua de Centură, la intersecţia cu Prelungirea Ghencea şi drumul judeţean spre Domneşti. În acest punct se formează zilnic coloane de maşini de kilometri întregi, atât pe Şoseaua de Centură, cât şi pe Prelungirea Ghencea, fiind cel mai aglomerat punct de pe Centura Capitalei.

Totodată, premierul Victor Ponta a cerut o informare de la Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Generală a Bucureştiului referitoare la studiul privind fluidizarea traficului rutier pe şoseaua de centură a Capitalei. La următoarea şedinţă, Guvernul va emite o hotărâre privind declanşarea procedurilor de licitaţie pentru construirea pasarelei din zona Prelungirea Ghencea – Domneşti.

„Cei de la CJ Ilfov şi de la Primăria Bucureştiului vă rog să-mi daţi studiul şi hotărârea pentru bucăţica de teren necesară picioarelor podului. (…) Numai după ce dăm hotărâre de guvern putem începe procedura de licitaţie care durează două luni. Altceva ce putem face în aceste două luni? Putem doar să punem Poliţia (pentru fluidizarea traficului – nr.), dar nu se rezolvă problema pentru că sunt doar două benzi (câte una pe sens – n.r.) şi Poliţia nu poate să îi treacă (pe participanţii la trafic – n.r.) peste calea ferată. Miercuri să avem Hotărârea de Guvern, hai să facem primul pas! Şi în 2014 să o dăm în folosinţă”, a cerut Ponta autorităţilor prezente.

Premierul a susţinut că problema fluidizării traficului pe şoseaua de centură a Bucureştiului poate fi rezolvată prin realizarea Centurii de Sud, care va uni Piteştiul de Constanţa. În martie-aprilie anul viitor ar putea să înceapă lucrul la cei 54 de km ai centurii.

„Am şi o veste proastă, Centura Sud va fi cu taxă. Va fi de la Piteşti la Constanţa. Dar nu va fi o taxă mare. Fără Centura Sud degeaba facem pasarelele, pentru că ele sunt doar o soluţie temporară pentru decongestionarea traficului rutier”, a mai spus premierul.

Din cei 80 de kilometri ai Şoselei de Centură, doar 20 de kilometri au fost modernizaţi şi sunt la nivel de autostradă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.