Sfidând hotarele timpului 

Cade din ceruri ultima filă,

Fiii românilor colinde spun

Ce doriți voi să vă dea moș gerilă?

Să ni-l aducă pe Moș Craciun.

(Adrian Păunescu)

Sub însemnul Nașterii  Mântuitorului, Editura  Uniunii  Ziariștilor Profesioniști  aduce în dar compozitorului Eugen DOGA volumul  intitulat  ”Dimensiunea unui dar providențial ”, autor Eugenia Tofan,  șefa Centrului Media al Academiei de Știință de la Chișinău.

Volumul  include  momente importante din viața compozitorului academician Eugen Doga, înregistrate fidel de Eugenia Tofan, membru UZPR.

Parcurgându-l, devenim părtași la bucuria de a dărui, la  triumful omului de creație care a ales să-și urmeze cu perseverență visul, să dăruiască din căldura inimii și dimensiunea sufletului său.

Trăirile autoarei sunt,de fapt, și trăirile miilor de spectatori și ascultători, pe care muzica lui Eugen Doga îi înalță la dimensiunea zborului, în sferele luminii atotcuprinzătoare, făcându-i să trăiască emoții și stări nemaiîntâlnite.

Este forța creației și împlinirii, e dorul visului și visul dorului împlinit.

Volumul ”Dimensiunea unui dar providențial ”de  Eugenia Tofan face parte din cvatrilogia ”Eugen Doga. Mergând după  soare”, prin care Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își  propune să prezinte publicului larg portretul compozitorului, a omului care vibrează la provocările timpului,  purtând  în suflet un dor nemărginit, dorul de Țară, ce se manifestă necondiționat sfidând hotarele timpului.

 

Lucrarea vine să satisfacă nevoia melomanului român de a cunoaște personalitatea complexă a compozitorului, a surselor sale de  inspirație și de perfecțiune artistică, cât și de a înțelege  dimensiunea tragediei românilor din teritoriile istorice, supuși fenomenului deznaționalizării

Sărbători luminate, Maestre! Moș Crăciun  își face cale spre Domnia Voastră! 

 

Iuliana Gorea Costin

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.