Sidney Sheldon- O ZI PREA ÎNDEPĂRTATĂ- Recenzie

Sidney Sheldon rămâne unul dintre cei mai de succes autori din lume, cu peste 300 de milioane de cărți vândute și traduse în zeci de limbi. Este singurul scriitor deținător al premiilor Oscar, Tony și Edgar.

Tracy Whitney, personajul principal, este o femeie cu capul pe umeri, frumoasă și inteligentă. Lucrează la cea mai prestigioasă bancă din țara ei, unde este respectată și răsplătită pe măsură pentru munca pe care o depune. Logodită cu Charles, un prosper om de afaceri, care provine dintr-o familie bogată, și în același timp însărcinată cu copilul lui, Tracy duce o viață frumoasă, lipsită de griji.

Viața lui Tracy capătă o întorsătură catastrofală atunci când este anunțată printr-un telefon că mama ei murise. Fusese ucisă. Tracy află aceste amănunte când ajunse în locul ei natal.

Știa cine îi făcuse rău mamei sale și voia să se răzbune.

S-a dus acasă la cel pe care ea îl considera vinovat, ca să-i ceară socoteală.

Tracy era o femeie superbă din cap până în picioare, așa că nemernicul acela care produsese moartea mamei sale, încercă s-o violeze.

Ea nu avea de gând să-l lase să-și bată joc de ea, așa că scoase pistolul și-l împușcă.

„Nu sunt o criminală! nu voiam să-l omor, am vrut doar să mă apăr…”, țipă Tracy când fu încătușată la aeroport încercând să fugă.

Urmă o lungă și dureroasă perioadă în închisoarea de femei, Tracy fu bătută și umilită de către colegele de cameră, dar tot ea fu dusă la carceră pentru că tulburase liniștea închisorii.

La carceră, Tracy renunță la încăpățânarea de a nu mânca și încerca să supraviețuiască. Când ieși de acolo, era o altă femeie, puternică și neînfricată.

Când colegele ei de celulă au vrut s-o violeze a două oară, ea anticipase totul și le-a lovit foarte rău cu un obiect de fier. Acestea își doreau și mai tare răzbunarea, însă deținuta șefa hotărî s-o lase în pace pe Tracy, ba chiar s-o protejeze de oricine încerca să-i facă rău.

Pentru Tracy era o nouă viață în închisoare.

Toate femeile făceau muncă în folosul comunității, iar cele care lucrau la bucătărie erau cele mai câștigate, deoarece puteau gusta preparatele pentru paznicii închisorii. Gustul mâncării era total deosebit față de ce gustase Tracy până atunci.

Când protectoarea lui Tracy mai avea puțin până să iasă din închisoare, acesteia i se făcu frică și vru să evadeze cât mai repede.

A fost atenționată de către toată lumea că închisoarea este mult prea securizată ca să poată evada.

Tracy era bona fiicei directorului închisorii și ajunsese să se înțeleagă foarte bine cu Amy.

În ziua în care Tracy pregătise totul pentru o evadare mai ceva ca în filme, Amy avu un accident și căzu în lac.

Femeia a renunțat la tot pentru a salva copila de la înec și fu grațiată. Când era în sfârșit liberă, Tracy încercă să se reangajeze la bancă, dar în zadar.

Între timp își folosi toate capacitățile pentru a se răzbuna pe întregul clan de nenorociți care reușiseră nu numai să-i omoare mama, ci și să o priveze pe ea de libertate, înscenându-i furtul unui tablou și crima pe care nu a comis-o.

Era atât de inteligentă încât îi făcu pe cei mai puternici bărbați din țară să cedeze psihic  și să se certe între ei.

Văzând că nimeni n-o angajează sau că nu poate avea un loc de muncă stabil din cauza concepției oamenilor despre foștii pușcăriași, Tracy o luă pe căi greșite, dar avu succes. Dădu câteva spargeri semnificative, iar acolo unde era trimisă, Tracy nu lăsa nici o urmă.

Poliția credea că are de a face cu o întreagă bandă de hoațe, dar era una singură, inteligentă și frumoasă care știa cum să profite de aceste calități.

Ultima „misiune” a lui Tracy fu cea mai dificilă, căci se îmbolnăvise foarte rău.

Toată lumea aflase că ea era vinovată pentru haosul creat în mai multe țări, însă nimeni nu putea s-o acuze, fiindcă nu exista nici o dovadă împotriva ei.

Cu ajutorul lui Jeff, partenerul ei de jafuri, pe care la început îl detestă, iar de care ulterior se îndrăgosti, o ajută pe Tracy să însceneze un jaf și să pună polițiștii, dar mai ales pe nesuferitul de Daniel Cooper, pe o pistă falsă.

Daniel Cooper, investigator la Asociația Internațională de Asigurări și Protecție, era obsedat de Tracy Whitney, îi aducea aminte de mama lui pe care o iubise atât de mult și care a fost omorâtă în propria casă.

Își dorea cu orice preț ca Tracy să fie prinsă și băgată la închisoare, ca nimeni să nu se mai atingă de ea, era bolnav de gelozie.

După terminarea ultimei „excursii”, Jeff și Tracy, care acum erau bogați, hotărâră să renunțe la acesta viață aventuroasă și să plece împreună undeva departe, unde să se cunune și să-și întemeieze o familie.

Povestea este foarte captivantă, are un șir lung de întâmplări care lasă fiecare cititor cu sufletul la gură, este tristă, emoționantă și creativă. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că autorul a descris femeia ca fiind inteligentă și frumoasă și cu toate că nu avea pe nimeni care s-o sprijine, a făcut față cu brio tuturor întâmplărilor. S-a ridicat de jos, a ajuns cineva și și-a refăcut viața ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Alexandra Elena CHIRA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.