Sondaj SOCIOPOL pentru parlamentare: 63% USL, 17% PDL

Uniunea Social Liberală ar obține 63% din voturi dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, iar PDL ar primi doar 17%,conform unui sondaj efectuat de SOCIOPOL.

Studiul arată că în varianta USL împreună în cazul unor alegeri parlamentare (% din răspunsurile valide ale celor care estimează că ar merge la urne, respectiv 39%) 63% din subiecţi au răspuns că votează cu USL, 17% — PDL, 8% — UDMR, câte 3% — PRM și ADA, 2% — PMP și câte 1% PP-DD, PPMT, PER, Partidul Verde.

Dacă PSD, PNL, PC, UNPR ar candida separat, dintre cei care ar vota 43% au spus că ar alege PSD, 20% PNL, 15% PDL, 8% UDMR, câte 3% PRM și PMP, câte 2% ADA și PP-DD, iar PPMT, PC, PER, Partidul Verde câte 1%.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlament, cât de interesat ați fi de aceste alegeri?”, 38% dintre cei chestionaţi s-au declarat foarte interesați, 28% destul de interesați, 20% foarte puțin sau deloc interesați, iar 13% au spus că sunt destul de puțin interesați.

La capitolul participării la vot — ipoteză: merg la vot cei care sunt în țară (88% din totalul populației), sunt interesați de politică și declară că merg cu siguranță la vot — 49% din repondenți au răspuns că nu vor merge la vot, 39% vor merge la vot, iar 12% că nu sunt în țară, relevă sondajul.

Volumul eșantionului a fost de 1.014 persoane și este reprezentativ la populația adultă neinstituționalizată a României, iar perioada de culegere a datelor a fost 5-10 octombrie prin metoda interviuri telefonice.

Tipul eșantionului este stratificat bistadial, cu selecție probabilistă a gospodăriilor (aleatoriu simplu) și a persoanelor (metoda „cea mai tânără persoană din gospodărie”), iar marja de eroare este de +/—3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.