Sorin Oprescu: Am constatat că lumea nu se înghesuie să adopte maidanezii

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, luni, că a ajuns la concluzia că „lumea nu se înghesuie să adopte” câinii comunitari.

„Şi eu am constatat, ca şi dumneavoastră, că lumea nu se înghesuie să-i adopte. Noi deocamdată suntem la faza de adunat de pe străzi. (…)”, a declarat Sorin Oprescu, conform Antena3.

Municipalitatea nu a început încă eutanasierea cainilor: „Când o să ajungem în faza de respect al legii până la capăt. Dacă va fi cazul, o să vă anunţăm, o să vă trimitem un email în care o să vă spunem că nu e nevoie să facem acest lucru, că au fost adoptaţi”, a spus Oprescu.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunţat că poate prinde până la 250 de câini pe zi.

În prezent, municipalitatea dispune de 800 de locuri pentru câinii fără stăpân: 200 la adăpostul din strada Theodor Pallady şi alte 600 la Mihăileşti, cu posibilitate de extindere, în câteva săptămâni, cu încă 500 de locuri, la Mihăileşti.

Sorin Oprescu a spus că, în prezent, pe străzile Capitalei sunt aproximativ 65.000 de câini fără stăpân.

„Institutul Matei Balş ne confirmă că 11.800 de oameni au fost muşcaţi de câini fără deţinător, numai anul trecut. Am precizat că este vorba de câini fără deţinător. Pentru că restul de circa 5.000 de oameni muşcaţi au fost atacaţi de câinii din propria curte”, a declarar Oprescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.