Sprijin acordat persoanelor vârstnice din Sectorul 6

Un număr de 255 de persoane vârstnice au beneficiat, pe parcursul lunii martie, de servicii sociale acordate de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Aceste servicii au fost acordate prin derularea unor proiecte menite să îmbunătăţească calitatea vieţii populaţiei, aflată la vârsta pensionării şi care se află în situaţii dificile.

Luând în considerare nevoile persoanelor vârstnice din comunitate, încă de la începutul acestui an, se desfăşoară proiectul “Sprijin pentru seniorii Sectorului 6”, proiect ce are, ca scop, acordarea în fiecare lună a unui pachet cu alimente în scopul satisfacerii nevoilor de bază, respectiv de hrană pentru pensionarii aflaţi în dificultate.

Proiectul se adresează persoanelor în vârstă cu domiciliul legal pe raza Sectorului 6 care au împlinit vârsta legală de pensionare şi au venituri mici (venitul de 700 lei / membru familie).

În luna martie au fost acordate un număr de 178 de astfel de pachete. Distribuirea produselor alimentare se realizează în mod direct şi la domiciliul persoanelor vârstnice nedeplasabile.

De asemenea, bătrânii din Sectorul 6 beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, graţie parteneriatelor pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le derulează cu diferiţi parteneri sociali privaţi.

Pe parcursul lunii martie, 70 de persoane vârstnice defavorizate au necesitat acest sprijin ce are ca scop depăşirea situaţiei sociale dificile cu care aceştia se confruntă.

Tot în luna martie, 7 bătrâni au fost asistaţi la notariat de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în vederea încheierii de contracte de înstrăinare a locuinţei cu clauza de întreţinere şi uzufruct viager. În special bătrânii singuri optează pentru încheierea unui astfel de contract, în speranţa că vor fi mai bine îngrijiţi de nepoţi, rude mai îndepartate sau prieteni, având totodată posibiliatea de a nu rămane fără locuinţă până la sfârşitul vieţii.

Tocmai pentru a preveni eventualele situaşii neplăcute, încheierea unui contract între persoana vârstnică, domiciliată în Sectorul 6 şi cei ce o îngrijesc, presupune o serie de demersuri, iar pentru a beneficia de această asistenţă, este necesar ca persoanele care se află în situaţii similare să se adreseze Serviciului Asistenţă Persoane Vârstnice din Str. Floare Roşie, nr. 7A, Sector 6.

“O treime din populaţia Sectorului 6 este alcătuită din persoane în vârstă, mulţi dintre aceştia au peste 70 de ani şi reprezintă o categorie vulnerabilă din cauza limitării motorii sau fragilităţii legate de vârsta înaintată. Protecţia socială a vârstnicilor este un subiect complex, iar pentru această categorie de persoane dezvoltăm servicii specializate, organizate la nivel local care le sunt acordate individualizat, în funcţie de nevoi.” a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.