Statele americane se întrec în metode de a atrage cetățenii la vaccinare – de la bere gratis la loterii de milioane

Statul Ohio organizează cu ajutorul fondurilor anti-COVID o loterie menită să impulsioneze vaccinarea. Potrivit guvernatorului Mike DeWine, cinci adulți vaccinați cu cel puțin o doză vor fi mari câștigători ai unui milion de dolari, iar tragerile la sorți vor avea loc în fiecare miercuri, în următoarele săptămâni.

Pentru a câștiga, participanții trebuie să aibă 18 ani sau mai mult, să fie rezidenți în Ohio și să fie vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin Covid înainte ca loteria să aibă loc.

DeWine a anunțat, de asemenea, și un proiect separat, pentru rezidenții din Ohio vaccinați, cu vârste între 12 și 17 ani.

Pe 18 mai, statul va deschide un portal electronic pentru cei care îndeplinesc criteriile de înregistrare pentru a câștiga o bursă de patru ani – inclusiv școlarizare, cameră, pensiune și cărți – la o universitate publică din Ohio.

Primul câștigător va fi anunțat pe 26 mai, statul anunțând câte un nou câștigător în fiecare săptămână, pentru un total de cinci săptămâni.

Angajații de stat din Maryland vor primi 100 de dolari odată ce vor fi vaccinați complet cu două doze, a anunțat guvernatorul Larry Hogan.

Stimulentele de acest fel sunt un alt mod de a consolida importanța vaccinării și încurajăm ferm companiile din tot statul să ia în considerare oferirea de stimulente și lucrătorilor lor”, a spus Hogan. Ca urmare, Maryland are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din SUA, 52% din populație primind cel puțin o doză.

Virginia de Vest, care are una dintre cele mai scăzute rate de imunizare, cu 37% dintre rezidenți cel puțin parțial vaccinați, oferă 100 de dolari obligațiuni pentru tineri dacă primesc vaccinul.

New-yorkezii care se vaccinează la stadionul local vor primi gratuit un bilet la un joc New York Yankees sau New York Mets, a anunțat guvernatorul Andrew Cuomo. De asemenea, new-yorkezii care se vaccinează în anumite stații de metrou din New York City primesc un bilet MetroCard de șapte zile sau pentru Long Island Rail.

Biroul guvernatorului statului New Jersey a anunțat că locuitorii care demonstrează cel puțin o doză de vaccin pot primi gratuit o bere la una dintre cele 12 fabrici locale participantela program.

Connecticut a anunțat un program similar, dar l-a extins pentru a include zeci de restaurante și baruri din tot statul. Aproximativ 58% dintre locuitorii din Connecticut au primit cel puțin o doză de vaccin.

Oficialii din Maine au lansat programul de stimulare „Your Shot to Get Outdoors”, statul oferind licențe gratuite de pescuit și vânătoare, permise de parc și alte avantaje adulților vaccinați.

Rata de vaccinare a Maine este ridicată, aproape 58% din populație fiind vaccinată cu cel puțin o doză.

Președintele Biden însuși a anunțat că administrația s-a asociat cu Uber și Lyft pentru a oferi plimbări gratuite către și de la punctele de vaccinare pentru toți americanii.

Programul va dura până pe 4 iulie, când șeful de la Casa Albă speră că cel puțin 70% dintre americani vor fi vaccinați.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.