SUPERIMUNITATEA DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU SUBORDONAREA POLITICĂ A JUSTIȚIEI

 

         1. CONTRAR CONSTITUŢIEI, unii reprezentanţi ai Justiţiei – „declarată independentă”, i-au acordat domnului Băsescu – o SUPERIMUNITATE timp de peste 8 ani.

         Conform Constituţiei, Preşedintele ţării beneficiază de imunitate limitată, la fel ca şi senatorii şi deputaţii, potrivit articolelor 84 şi 72.

În această privinţă, prevederile de la articolul 84, alineatul 2, sunt clare. Cităm:

         „ (2) Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72, alineatul 1 se aplică în mod corespunzător.”

Iar prevederile articolului 72, alineatul (1) precizează în mod concret: „(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.”

În alineatul (2) se precizează: „Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.” Este cât se poate de limpede: Preşedintele ţării poate fi trimis în judecată penală ca şi deputaţii şi senatorii. Aici sunt limitele „imunităţii” din Constituţie.

2. Domnul procuror Daniel Morar şi doamna procuror Laura Codruţ Kövessi – au inventat pentru domnul Traian Băsescu – SUPERIMUNITATEA – care nu are niciun temei constituţional şi legal.

Au fost „ajutaţi” în această invenţie şi de mai mulţi judecători.

Toţi cei care au susţinut „invenţia” au fost răsplătiţi de domnul Băsescu, după cum vom demonstra în analizele ce vor urma, în cadrul abuzurilor practicate de domnul Băsescu timp de peste 8 ani.

3. În felul acesta, se explică faptul că, în decurs de peste 8 ani – numeroase dosare cu caracter penal – peste 15 dosare – care-l privesc pe domnul Băsescu, au fost „blocate” de Parchete şi de instanţele judecătoreşti.

4. Pe această cale s-a adus o gravă atingere independenţei Justiţiei şi s-a contribuit la compromiterea acesteia, deoarece, după acest „model” la vârf s-au săvârşit şi multe alte încălcări şi violări ale Constituţiei şi legilor ţării şi pentru alţi politicieni portocalii băsişti. Corupţia şi criminalitatea au proliferat după acest „model” – rămas nepedepsit – la nivelul politicienilor care s-au aflat la guvernare timp de peste 8 ani.

PROPUNEREA NOASTRĂ

         Pentru a elimina răul de la rădăcină – în acest domeniu – este absolut necesar ca Parlamentul nou ales – să dezbată şi să elaboreze un „document de poziţie” – care să conducă la „deblocarea” imediată a numeroaselor dosare cu caracter penal – care îl privesc pe domnul Băsescu, iar organele Parchetului şi instanţele judecătoreşti să fie lăsate să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale – să nu mai fie împiedicate în niciun fel.

         În Constituţie se afirmă în mod categoric la articolul 16: „Nimeni nu este mai presus de lege.”

         Domnul procuror Daniel Morar, doamna procuror Laura Codruţ Kövessi şi unii judecători – prin „blocarea” dosarelor cu caracter penal în decurs de peste 8 ani – i-au permis domnului Băsescu să se situeze deasupra Constituţiei şi legilor ţării şi să săvârşească numeroase încălcări, abateri, abuzuri şi ilegalităţi, care au rămas NESANCŢIONATE şi au provocat mari prejudicii societăţii noastre democratice.

Noi considerăm că aceste dosare cu caracter penal „blocate”, total nejustificat de Parchete şi unele instanţe judecătoreşti, trebuie să constituie obiect de dezbatere în Parlamentul nou ales – în scopul atenționării instituţiilor de stat – care în mod abuziv şi total nepermis le-au „blocat”. Nu se mai poate prelungi situaţia actuală de subordonare politică a Justiţiei de către domnul Băsescu.

SUBORDONAREA POLITICĂ A PARCHETELOR

ŞI JUSTIŢIEI

         Aceste dosare „blocate” – constituie dovada categorică a subordonării politice a Parchetelor şi a unor instanţe judecătoreşti – timp de peste 8 ani de către domnul Băsescu, pe baza „SUPERIMUNITĂŢII” INVENTATE DE PROCURORUL Daniel Morar, de PRCUROAREA Laura Codruţ Kövessi şi de unii judecători.

         Noi, cei din societatea civilă, considerăm că nu se mai poate tolera această gravă situaţie şi că Parlamentul nou ales – trebuie să determine „SCHIMBAREA” de fond, să nu mai tolereze asemenea grave încălcări şi abuzuri.

         Noi, cei din societatea civilă, deschidem o dezbatere publică cu dosarele „blocate” care-l privesc pe domnul Băsescu – în speranţa că Parlamentul nou ales îşi va face datoria – prin  atribuţiile sale constituţionale – pentru a se înlătura RĂUL de la rădăcină – începând cu combaterea abuzurilor săvârşite la cel mai înalt nivel de Preşedintele ţării.

         Mai întâi, prezentăm un inventar sumar (şi incomplet) al dosarelor cu caracter penal şi apoi, vom readuce în memorie – elemente de fond din aceste dosare „îngropate” în decurs de peste 8 ani de Parchete şi de unele instanţe judecătoreşti.

         Noi, alături de mulţi alţi analişti şi jurnalişti de investigaţie, am transmis autorităţilor şi am publicat analize, la timpul său, despre aceste dosare „blocate” şi „îngropate”. DEGEABA.

         Tragem din nou semnalul în faţa Parlamentului nou ales, cu speranţa că nu va fi din nou – DEGEABA.

         Enumerăm dosarele care trebuie să intre în dezbaterea Parlamentului nou ales şi în dezbaterea publică.

I.   Dosarul „Flota”. Cu pierderi de 324 milioane de dolari pentru poporul român. În acest dosar trimis Justiţiei – domnul Băsescu avea calitatea de INCULPAT, alături de alte 80 de persoane inculpate.

          II.  Dosarul „Casa din Mihăileanu”. O hoţie directă cu o casă luată din avuţia de stat – în valoare de o jumătate de milion de euro (peste 300 m.p.).

 1. III.    Dosarul „Cumpărarea şi vânzarea unui teren în zona Privighetorilor. Corupţie şi spălare de bani, cu implicarea unui asfaltator.”
 2. IV.    Dosarul  „Casa din zona Băneasa, în valoare de peste un milion de euro pentru fiica cea mare – Ioana, în rezidenţa Popoviciu, pentru care nu s-a justificat provenienţa banilor.
 3. V.       Dosarul „Fraude electorale şi băneşti pentru promovarea fiicei mici – Elena (zisă EBA), ca europarlamentar (cu un câştig lunar de peste 7000 euro). Frauda electorală prin alocarea de către PDL de voturi pe liste separate – ca „independent” (hoţie electorală excepţională) şi sprijinirea cu bani publici a acţiunii electorale de către miniştrii PDL: M. Ridzi şi E. Udrea. Calităţile EBA: specialistă în „modeling”.
 4. VI.    Dosarul „Ştergerea pierderii de peste un milion de dolari”, pierderi imputate  domnului Băsescu în cazul proiectării inutile pentru investiţia de la podul Basarab. Recompensarea juristului salvator (de la Curtea de Conturi) – cu promovarea ca judecător la Curtea Constituţională (un „fost Ceauşescu”). Corupţie politică.
 5. VII.  Dosarul „Complicitate la cauza penală Puiu Popoviciu din zona Băneasa – cu cele 250 ha de pământ luate nelegal de la stat” – prin (1) intervenţie publică în justiţie (la televiziune) în favoarea „miliardarului” care fusese arestat; (2) prin sprijinul acordat de Primărie – declarând zona „defavorizată” şi alocând – fonduri publice pentru utilităţi; (3) şi primirea „recunoştinţei” cu alocarea unui apartament (de peste 400 m.p.) pentru fiica cea mare, pentru care nu s-a putut justifica provenienţa banilor.
 6. VIII.    Dosarul „Complicitate la cauza penală Constanda – privind distrugerea spaţiului verde în Parcul Bordei şi înstrăinarea terenului, cu pierderi de fonduri pentru Primăria Capitalei.”
 7. IX.    Dosarul „Implicare în cauza ALRO – cu vânzare la preţuri foarte scăzute de energie, cu pierderi de sute de milioane de euro la Hidroelectrica (constatate de misiunea FMI), la care au participat şi consilierii prezidenţiali Th. Stolojan şi E. Udrea.”
 8. X.       Dosarul „Colierul de aur atârnat la gâtul doamnei Băsescu de un interlop”, în cele din urmă, condamnat. Nu se ştie dacă a fost returnat donatorului. Înrudirea cu interlopul cu ajutorul fratelui de la Constanţa.
 9. XI.     Dosarul „Incendierea vaselor în portul Rouen (Franţa), cu pierderi de peste 12 milioane dolari.”

XII. Dosarul „Implicare în afacerile cu armament şi transportul pe teritoriul românesc – ale teroristului Bout – condamnat în SUA.”

 1. XIII.    Dosarul „Răpirea celor trei ziarişti în Irak, cu acuzaţii de fraude din bani publici destinaţi despăgubirii răpitorilor şi cu blocarea nejustificată şi abuzivă pe 50 de ani – a dosarului.”
 2. XIV.    Dosarul „Fuga teroristului Haisam, făcut scăpat de regimul băsist, cu aprobarea Preşedintelui ţării.”

XV. Dosarul „Acte de violenţă fizică. Lovirea unui copil în campania electorală”, care se adaugă la alte dosare (cu lovirea unui buticar (după declaraţiile E. Udrea) şi a unui avocat la Neptun).

         NOTĂ SPECIALĂ. În documentarea privind aceste dosare se pot folosi și analizele publicate în presă de mai mulți ziariști de investigație și cărțile publicate – “Adevărata față a lui Traian Băsescu” – a istoricului Marian Oprea și “Prădarea României” – a procurorului Ciprian Nastasiu și scriitoului Victor Gaetan.

٭ ٭

٭

          ALTE DOSARE

–         Dosarul cel mai proaspăt „Afacerea prezidenţială privind dobândirea unei moşii de 290 ha. Abuzuri şi ilegalităţi.”

٭ ٭

٭

         –   Dosarul de turnător la Securitate al domnului Băsescu. Acte oficiale doveditoare au fost făcute publice, sub semnătura a trei generali. Domnia sa îl condamnă public, în mod repetat pe „Turnătorul Felix”. Rămâne întrebarea: atunci, cum se justifică prezenţa ca Preşedinte al ţării a turnătorului dovedit Băsescu?

٭ ٭

٭

         Dosarul „Defăimarea ţării şi a naţiunii”, prin încălcarea articolului 30, alineatul 7 din Constituție – care interzice asemenea fapte.

         Defăimarea s-a făcut prin dezinformarea la Comisia Europeană şi la Cancelariile occidentale:

a)     că s-ar fi dat o „lovitură de stat”, contrar documentelor Curţii Constituţionale, care constată că „schimbările” şi „suspendarea” au fost constituţionale.

b)    că s-ar fi făcut fraude de milioane de voturi la Referendumul Naţional, din 29 iulie 2012 ceea ce a fost o minciună grosolană şi condamnabilă.

Poporul român a sancţionat aceste defăimări şi dezinformări – prin voturile date la alegerile parlamentare.

٭ ٭

٭

         Dosarul „Lăcomia fără limite.” Folosirea abuzivă a fostelor case de odihnă din perioada Ceauşescu (inclusiv casa Dante de peste 1.000 m.p., unde s-au făcut cheltuieli importante de milioane de lei).

٭ ٭

٭

          Dosarele „Actele de acuzare politică a regimului Băsescu în legătură cu:

          A. Enormele dezechilibre macroeconomice în 8 ani de guvernare băsistă, reflectate în deficitele balanţei comerciale externe şi în deficitele bugetare cumulate, care au provocat creşterea de câteva ori a datoriei externe, însumând astfel o datorie externă gigantică de peste 100 miliarde de euro (de zece ori mai mare decât vârful datoriei în regimul trecut) şi o datorie suverană de peste 220 miliarde de lei.

         Recuperarea acestor dezechilibre şi datorii – va necesita foarte mulţi ani – chiar decenii, creind vulnerabilităţi periculoase pentru stabilitatea economică a României.

         B. Între cauzele majore – se află aplicarea politicilor de jefuire și risipire a banilor publici, concretizate în cei 8 ani de regim băsist – în zeci și zeci de miliarde de euro pierdute de la bugetul de stat (prin evaziune fiscală şi contrabandă pierderi de 90-120 de miliarde de euro; zeci de miliarde de euro de fonduri europene gratuite – neabsorbite din neglijenţa guvernaţilor portocalii; zeci de miliarde de euro pierdute prin „cota unică” de impozitare; multe miliarde de euro risipite în anii crizei pe cheltuieli neproductive  şi neraţionale).

Noi, cei din societatea civilă, am transmis autorităţilor mai multe studii şi analize asupra acestor dezechilibre macroeconomice şi pierderi, care reprezintă o moştenire catastrofală a regimului Băsescu.

(Va urma)

15 ianuarie 2014

Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

 

Florea Dumitrescu

Gheorghe Stroe

Cristian Apostol

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.