„Toată lumea a greșit” în Afganistan

„The Guardian” scrie că șeful forțelor armate din Marea Britanie, generalul Sir Nick Carter (foto), a recunoscut că „toată lumea a greșit” în legătură cu ritmul preluării de către talibani a Afganistanului, mai puțin armata, care a avertizat în legătură cu scenariul care chiar s-a petrecut în teren.

Ritmul a fost cel care ne-a surprins și nu cred că ne-am dat seama exact ce faceau talibanii”, consider generalul. Secretarul de externe, Dominic Raab, a spus că serviciile de informații au considerat că este puțin probabil să fie cucerit Kabulul de talibani în acest an. Greșit!

Imediat, Raab care era în vacanță când talibanii recucereau, totuși, Afganistanul, și care între timp afost înlocuit, s-a grăbit să dea vina pe serviciile de intelligence: „Evaluarea centrală din partea Comitetului mixt de informații și a armatei a fost o deteriorare constantă, după ce trupele s-au retras și era puțin probabil ca orașul Kabul să cadă anul acesta”.

Dar secretarul Apărării, Ben Wallace, a replicat că „nu este vorba despre eșecul serviciilor de intelligence, ci despre limitele lor”. Nu doar la noi politicienii consideră întotdeauna că alții sunt de vină…

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.