Turnul Eiffel poate fi vizitat prin intermediul internetului

Trei expoziții digitale inedite destinate vizitării simbolului parizian, au fost inaugurate, marţi, de către Turnul Eiffel și Google France, informează AFP.

Începând de marți, Turnul Eiffel poate fi admirat din toate unghiurile pe internet.

Astfel, 50 de imagini, planuri, gravuri și fotografii din fondul patrimonial al Turnului sunt accesibile publicului din întreaga lume.

„Realizate în modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de înaltă definiţie, expoziţiile sintetice, create în colaborare cu echipele de la Google şi cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, îl ghidează pe internaut în contextul naşterii turnului, a construcţiei sale, dar şi a ceremoniei de inaugurare şi a sosirii primilor vizitatori”, au afirmat companiile într-un comunicat.

Totodată a fost postată online și o înregistrare audio cu vocea inginerului Gustave Eiffel, pentru ”o imersiune completă în universul Turnului Eiffel”.

Echipele departamentului StreetView de la Google au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 grade.

„Aceste imagini la 360 de grade permit obţinerea unei vederi privilegiate a vârfului turnului şi a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodată, internautul putând face un veritabil «du-te vino» între arhive şi actualitate”, se mai arată în comunicat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.