Vasile Cepoi: Sistemul poate funcţiona fără direcţiile de sănătate dacă se pune ceva în loc

Vasile Cepoi, consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru, este de părere că sistemul sanitar poate funcţiona fără direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate.

Cepoi a apreciat marţi că “sistemul poate funcţiona fără aceste instituţii, dacă se pune ceva în loc”. El nu a dorit să comenteze mai mult în legătură cu anunţul făcut de ministrul Eugen Nicolăescu privitor la desfiinţarea direcţiilor de sănătate judeţene şi a caselor judeţene de sănătate, susţinând doar că este necesar “un proiect de impact”.

“Nu am detalii despre reorganizarea reţelei de asigurări de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică. Aşteptăm să vedem care va fi propunerea concretă”, a declarat Cepoi, cu prilejul participării la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi.

În legătură cu numărul angajaţilor din instituţiile menţionate, consilierul de stat a arătat că în casele judeţene de asigurări, inclusiv la CNAS, lucrează aproximativ 3.300 de persoane iar în direcţiile de sănătate judeţene, circa 5.000.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că în perioada următoare vor fi desfiinţate direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate.

Prezent la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, Nicolăescu a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii iar economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea lor vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

De asemenea, economiile realizate prin desfiinţarea caselor judeţene de asigurări vor merge către aceste programe.

Sursa: Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.