„Vestele galbene” din Franța candidează la europarlamentare

 

 

„Vestele galbene” au anunțat că vor participa la alegerile europarlamentare din luna mai, lista lor urmând să fie deschisă de o infirmieră în vârstă de 31 de ani. Sondajele arată că mișcarea franceză ar putea obține 13%, relatează EurActiv.com.

Mișcarea a prezentat o listă de zece persoane, cu vârste între 29 și 53 de ani, din diverse domenii, de la director de vânzări la șofer sau casnică. Lista va fi deschisă de Ingrid Levavasseur, de profesie infirmieră, mamă a doi copii, pe care-i crește singură în Normandia, regiune unde „Vestele Galbene” sunt foarte populare.

Hayk Shahinyan, un purtător de cuvânt al mișcării, a declarat că intenționează să prezinte 79 de candidați în total. Pe lângă cei zece, alți 69 urmează să fie aleși în urma unui vot intern, care se va desfășura până la jumătatea lunii februarie.

Potrivit unui sondaj, „Vestele galbene” – o mișcare antisistem care a început la mijlocul lunii decembrie, în urma unei decizii privind creșterea impozitelor la combustibili – ar putea obține 13% la alegerile din 26 mai. Sondajul, care plasează formațiunea președintelui Emmanuel Macron pe primul loc, înaintea extremei dreapta, arată că „Vestele galbene” ar afecta cel mai mult partidul lui Marine Le Pen.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.