Viața și fericirea noastră!!! (46)

Dificilă este viața, tati, și plină de capcane neprevăzute, nimic parcă nu seamănă de la o zi la alta. Oare de ce așa multe sincope?

Draga mea, toate relele și necazurile vieții noastre apar din proasta gestionare a situațiilor dificile pe care le întâlnești zilnic. Tu, dacă vrei să fii mereu câștigătoare va trebui să nu-ți trăiești viața dând explicații celor din proximitatea ta. Pentru că prietenii tăi, nu au nevoie de ele în timp ce dușmanii tăi nu vor crede indiferent cât de multe argumente le vei prezenta în susținerea ideilor tale. Iar din păcate proștii din calea ta, chiar nu le înțeleg.

Are limite răbdarea omului, tati? Sigur că și răbdarea are limite, Rebecca, numai că de fiecare dată trebuie să o folosești selectiv. Astfel, răbdarea pe care o ai cu propria familie, mamă, tată, bunicii, mătușile, unchii, frații și surorile, cu proprii copii, se numește de fapt Dragoste. Dar, răbdarea pe care o poți avea cu ceilalți oameni fără reacții, se cheamă Respect până la urmă.

Mai există, fata mea un fel de răbdare aș spune specială este cea pe care ți-o acorzi personal, este cea pe care ți-o impui cu tine. Asta, este de fapt. Tată, abilitatea de a avea încredere în tine și de a deveni și de a fi o ființă puternică.

Răbdarea de a aștepta și a te bucura de lucrările pe care le ai acuma chiar dacă sunt destul de puține, este de fapt secretul pentru a fi fericit și a-ți trăi momentul fără inhibiții.

Sunt multe momente tati, când simt că nu mai fac față problemelor care apar, chiar dacă ele uneori sunt minore. Ce mă îndrumi să fac?

Ia o pauză, tată, respiră adânc și gândește-te la cea mai frumoasă amintire, excursie, sărbătoare, cu gândul că viața e un dar de la Dumnezeu de care trebuie să te bucuri pentru că nimic nu este cu caracter permanent, pentru totdeauna, cum nici problemele care ți se ivesc în viață, sigur nu sunt permanente.

Să știi că nu vei fii niciodată fericită, dacă vei trăi prezentul, cu gândul la trecut și dacă, vei fi obsedată să observi sau să memorezi viața altora.

Să știi fata tati, că mai important decât orice, este să înveți să iubești în condițiile în care nimeni nu a pierdut pe pământul ăsta pentru că a dăruit iubire, cei care pierd vor fi toți cei care nu știu să o aprecieze în consecință.

Eu am învățat și la rândul meu te învăț pe tine că gestul de a mulțumi pentru tot ce ți se oferă, în viața asta, a numit-o certitudine cu un anume rost, atâta timp cât nimic nu e întâmplător în viața noastră.

Tu, Rebecca, te poți schimba și îți poți schimba sau corecta atitudinea, caracterul din două motive, ori ai învățat și acumulat prea mult și atunci îți dorești să fii o creatoarea de idei și drumuri noi, ori ai trecut printr-o mare traumă, o teribilă suferință.

Toate vin și pleacă de la oameni, tocmai de aia trebuie să știi că prietenul nu este cel cu care te vezi zilnic, este cel care îți vrea tot binele din lume, oriunde te-ai afla. Altfel, vei realiza că adevăratul caracter al unui om va apărea atunci când nu îi mai poți fi de folos.

Se spune că în viață trebuie să ne ferim de 3 lucruri, dacă vrem să avem liniște în viață: să nu faci afaceri cu prietenii, să nu lucrezi pentru neamuri, mai puțin mama și tatăl tău, doar să-i ajuți și să-i sprijini, și nu în ultimul rând să nu faci greșeala fatală să-ți permiți să ieși la chermeze cu șeful tău.

Să știi, copilul meu, că nimeni dintre toți pe care îi crezi tu apropiați nu pot să simtă sentimentele durerii altuia, cum tot la fel nimeni nu poate înțelege bucuria altora. Oamenii în general sunt generoși și își imaginează că pot fii alături de cei dragi, de neamuri, prieteni, colegi în diferite momente, de tristețe sau de bucurie.

Numai că în realitate, vei constata dureros de altfel, că fiecare își poartă singur de durerea și bucuria lui și din pură complicitate și uneori chiar perversitate îi acceptă și pe alții lângă ei.

Așa vei păți și tu dacă nu vei ține cont de învățăturile pe care ți le fac din suflet, tată, e timpul totuși să-ți porți de grijă și să te maturizezi! (VA URMA…)

Lord Florentin Scalețchi
Profesor Universitar Doctor Avocat

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.