Viața și fericirea noastră (68)

Deși este week-end, perioadă de relaș pentru tot omul, eu, fata ta, te invit să continuăm dialogul despre ce nu trebuie să facem în viață pentru a fi fericiți. Am ajuns la borna nr.25.

De acord, hai să începem!

  1. Draga tatii, în viață sunt situații când ești copleșită și simți că nu mai poți. Să știi că este normal într-un anume fel și fii convinsă că nu există oameni care să nu experimenteze astfel de trăiri. Tu nu trebuie să trăiești în minciună, să-ți ascunzi momentele de slăbiuciune și să pretinzi că ești puternică, tot așa cum nu trebuie să lași impresia că totul este în regulă și merge bine în viața ta. Tu, fetiță dragă, nu trebuie să te gândești la ce ar zice ceilalți despre tine în astfel de situații și nici să-ți ferești privirea înlăcrimată. Lacrimile te vor elibera, căci prin ele elimini suferința, tristețea și frustrarea, dar mai ales vei putea zâmbi din nou. Cu alte cuvinte, exteriorizează-ți aceste trăiri și nu încerca să lași impresia că totul este bine în viața ta atunci când, de fapt, realitatea este alta.
  2. Rebecca, să știi că măsura în care îți vei îndeplini visele este aceeași măsură cu care îți asumi responsabilitatea propriei tale existențe. Crede-mă că atunci când îi învinovățești pe alții pentru problemele tale, tu de fapt nu vrei să îți asumi nicio responsabilitate, o atitudine greșită, pentru că nu faci altceva decât să cedezi altora puterea asupra unei părți din viața ta intimă. De aceea este bine să eviți să învinovățești pe alții pentru problemele tale personale.
  3. În viață, draga mea, nu ai să poți să fii totul pentru toți, să stai tot timpul în priză ca să-i mulțumești pe toți, ori să te focuzezi să fii bună cu toți, să intri în grațiile tuturor, pentru că este imposibil acest lucru. Iar dacă ai încerca să faci acest efort enorm, crede-mă că nu vei face decât să te consumi inutil cu lucruri care te vor epuiza. În schimb, dacă vei reuși să faci măcar o singură persoană să zâmbească, poate tu îi vei schimba în bine atitudinea față de lume. Sigur, nu e tot universul, dar este universul acelei persoane.
  4. Draga mea, tu nu ai nici un motiv să te îngrijorezi pentru cei care te înconjoară zi de zi, nu trebuie să intri în vrie alături de cei pe care îi interesează viețile altora, indiferent cine ar fi, mai puțin mama și tatăl tău. Restul sunt entități neglijabile, față de care chiar nu poți face nimic. Tu ai datoria să te îngrijești în primul rând de tine și de cei din familia ta și să observi, cu discernământ, cine mai merită acest lucru.
  5. Mereu se spune, fata mea, să ne ferim și să ne îngrijorăm de lucruri care ne preocupă gândurile de teamă că ni s-ar putea întâmpla ceva rău. Gândirea pozitivă pe care tu trebuie să o ai este de fapt cheia oricărui succes. Fata mea, dacă tu te vei trezi în fiecare dimineață gândindu-te că ți se va întâmpla ceva minunat, crede-mă că așa va fi.
  6. Și, draga mea, nu greșesc spunându-ți că unul din cele mai importante lucruri din lume este să evităm să fim generoși și recunoscători față de toți cei cu care ne intersectăm în viață.

Eu, tatăl tău, te sfătuiesc că, oricât de bine sau de rău consideri că este subiectul la care tu te alături, crede-mă că cineva, undeva, mereu va lupta pentru soarta lui, dar tu ai datoria să gândești și să apreciezi ceea ce ai, în timp ce alții nu au. (Va urma)

Lord Sir Florentin SCALEȚCHI

prof.univ.doctor

Foto: depositphotos.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.