Viața și fericirea noastră!! (XVII)

Dar tatii, tu mi-ai spus că viața e cu siguranță cea mai dură școală, și o mare provocare. Înveți toată viața, dai examene după examene, cu subiecte care diferă de la unul la altul, și care îți aparțin numai ție, numai pentru ca să poți fi fericit. Dar de fapt când ești fericit cu adevărat, tata? Paradoxal, iubita tatii, am să-ți spun următoarele paradoxuri ale fericirii.

Bunăoara, sunt mulți oameni care nu știu cum e să fie iubiți, dar paradoxal ei sunt fericiți prin iubirea pe care o împart celor din preajma lor. Foarte mulți oameni au cunoscut, decăderea și deși au pierdut totul, unii chiar și viața, asa cum am pățit eu, tatăl tău, totuși eram fericiti că putem lupta pentru dreptate, nepierzând niciodată speranța în viitor.

Sunt destui de mulți oameni care deși trăiesc într-un mediu toxic, plin de tâlhari, dar paradoxal ei sunt fericiți că pot să-și păstreze inima și sufletul curat. Am întâlnit persoane care deși au sufletul zdrobit de durere, ei zâmbesc de fericire în fata lumii. Sunt tot mai mulți cei care dărâmă în lumea asta atât de grăbită și imperfectă în timp ce sunt alții, poate la fel de mulți dar fericiți că pot să construiască.

Tati, am văzut în viața mea, foarte multe persoane care deși ar avea nevoie de mângâierea noastră, totuși ei sunt fericiți că au puterea să împartă mângâierea lor. Am întâlnit și am văzut personal, chiar multe cazuri, și care din puținul pe care îl au de hrană, ei sunt totuși fericiți și pot hrăni și alte persoane. Sunt tot mai mulți cei care, deși au cunoscut puterea și au pierdut-o, au ajuns în situația paradoxală să fie fericiți, că nu mai vor să fie șefi și stăpânitorii altora.

În timp ce trăm cu toții într-o lume plină de tentații și provocări, plină de vicii, totuși există și foartă multă lume care își dorește să câștige bani cât mai mulți.  Dar există și persoane, care deși au avut noroc de mulți bani, sunt fericiți că nu au devenit robii lor.

Cu o lume plină de nedreptăți, de minciuni și înșelăciuni, paradoxal există și oameni fericiți care sunt cinstiți în primul rând cu ei și apoi cu toți cei cu care intră în contact direct. (Va urma)

Prof. Univ. Dr. Florentin Scalețchi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.