Volkswagen refuză să aplice sentințele referitoare la acordarea despăgubirilor

În timp ce lumea întreagă și-a propus – cel puțin la nivel declarativ – reducerea emisiilor și pare s-o ia într-o direcție verde, nici până acum vechiul scandal Dieselgate nu i-a găsit o finalitate.

Practic, Comisia Europeană şi autorităţile pentru consumatori ale UE au cerut grupului german Volkswagen să îi despăgubească pe toţi consumatorii, nu doar pe cei din Germania, pentru că i-a indus în eroare în privinţa emisiilor poluante ale vehiculelor cumpărate, transmite Reuters.

Constructorul auto şi-a recunoscut vina în scandalul dieselgate în 2015, apoi au început nesfârșitele procese, dintre care unele la Curtea Europeană de Justiţie, dar gigantul auto pare mai mare decât deciziile instanțelor – pur și simplu nu are chef să le respecte.

Există decizii judecătoreşti care au expus tratamentul incorect al Volkswagen faţă de consumatori şi totuşi producătorul auto nu doreşte să colaboreze cu organizaţiile consumatorilor pentru a găsi soluţiile corecte pentru consumatori.

Aşa cum am scris companiei anul trecut, nu doar consumatorii din Germania, ci toţi consumatorii trebuie să fie despăgubiţi”, susține comisarul pentru justiţie Didier Reynders.

Dar Volkswagen a informat că, în opinia companiei, nu sunt justificate plăţile voluntare către consumatorii europeni din afara Germaniei, întrucât maşinile afectate au fost ulterior modificate, pentru a respecta prevederile legale.

Instanțele germane au obligat anul trecut VW să plătească compensații celor care au cumpărat autoturisme echipate cu motoare care manipulau emisiile de carbon.

În timp ce toată lumea se ceartă de atâția ani, fostul șef al Volkswagen, Martin Winterkorn, inculpat în 2019 pentru fraudă în scandalul emisiilor trucate, este și azi bine mersi în Statele Unite, unde se ascunde inclusiv de justiția americană, care îl caută de ani, fără succes.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.