Noi campanii ale Agenţiei Naţionale Antidrog

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), va organiza, în ziua de 24 iulie 2013, o serie de activităţi cu specific antidrog, menite a conştientiza şi sensibiliza opinia publică cu privire la consecinţele consumului de droguri, în special asupra tinerei generaţii, atât în planul social, cât şi în cel al sănătăţii.

În acest context, vă invităm începând cu orele 21.00, în Parcul Cişmigiu (zona Debarcader), la evenimentul de sensibilizare a opiniei publice privind riscul de deces ca urmare a consumului de droguri.
Sloganul evenimentului, în cadrul căruia reprezentanţii celor două instituţii partenere, împreună cu publicul participant, vor lansa lampioane pe lac, este: “Victimele consumului de droguri nu mai au priorităţi, doar lumânări aprinse. Tu ce priorităţi ai?”.

ATELIER DE LUCRU INTERINSTITUŢIONAL ÎN DOMENIUL PRECURSORILOR DE DROGURI

În data de 19.07.2013, la sediul Agenţei Naţionale Antidrog a avut loc cel de-al doilea atelier de lucru interinstituţional, înscris în categoria activităţilor de coordonare şi cooperare interinstituţională în domeniul precursorilor de droguri, atelier la care au participat specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, alături de specialişti A.N.A.

Atelierul interinstituţional, derulat în două sesiuni, 27 iunie 2013 şi 19 iulie 2013, continuă seria activităţilor de coordonare şi asigurare a implementării unitare a regulilor de control al precursorilor de droguri, desfăşurate de Agenţie, în calitate de punct focal privind precursorii şi se înscrie, totodată, în agenda propunerilor de formare în domeniul precursorilor pentru anul 2013.

Agenda de lucru a atelierului a fost structurată pe două componente: problematica precursorilor la nivel mondial şi mecanisme de control la nivel naţional, în cele două sesiuni fiind abordate teme precum: Mecanisme de monitorizare a precursorilor la nivel european şi mondial, Concluzii recente privind aplicarea măsurilor de control al precursorilor la nivel internaţional, Rezoluţiile C.N.D. referitoare la monitorizarea preparatelor farmaceutice cu conţinut de efedrină şi pseudoefedrină, Linii directoare privind monitorizarea substanţelor neclasificate etc. În contextul procesului de revizuire şi modificare a regulamentelor europene în domeniul precursorilor au fost dezbătute aspecte referitoare la impactul iminentelor modificări ale legislaţiei europene asupra mecanismelor naţionale de control al precursorilor, anticipându-se principalele instrumente naţionale ce necesită modificare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.